Filmas “Giesmė” tarptautiniame animacinių filmų festivalyje “AniFestRozafa” Albanijoje

"Animacijos studijos" inf.
2010 rugpjūčio 25 d.

Animacinio kino režisierių ir dailininkų Aurikos ir Algirdo Selenių  2008 m. sukurtas animacinis filmas “Giesmė” pateko į tarptautinio animacinių filmų festivalio “AniFestROZAFA”  konkursinę programą. Festivalis vyks  š.m. spalio 4-9 d. mieste Shkodra (Albanija).

“AniFestROZAFA”- bus įdomus ne tik renginiais, skirtais tarptautinei animacijai , bet ir suteiks galimybę geriau pažinti legendomis ir  senoviniais  paminklais  turtingą Albanijos šalį.

Animacinis filmas “Giesmė”- tai giesmė įkvėpimui ir polėkiui, meno kūrinio ir žmogaus užgimimui, giesmė amžinosioms  vertybėms.

Šis  animacinis filmas, sukurtas žymaus lietuvių dailininko Stasio Krasausko (1929-1977) grafikos kūrinių ciklo “Moters gimimas” motyvais, 2009 m. buvo nominuotas “Sidabrinės gervės” apdovanojimui. Tais pačiais metais buvo rodomas LRT televizijos LTV2, LTV World  kanalais, buvo pristatytas Berlyno ir Kanų kino mugėse.

Šiais metais VŠ.Į. “Animacijos studija”, vykdydama projektą “ Lietuviškos animacijos sklaida regionuose”,  animacinį filmą “Giesmė” parodė  bendrame lietuvių – lenkų projekte “Dolinami rzek-bezdrožami kultury” Zawady 2010 (Lenkija), Lietuvos regionų kultūros centruose bei mokyklose.

Komentarai