Režisieriai Julija ir Rimantas Gruodžiai „Upę“ pristatys Tarptautiniame Kauno kino festivalyje

Pagal rengėjų inf.
2010 spalio 4 d.

Antradienį, spalio 5 d., 19 val. 20 min. „Forum Cinemas“ kino teatre Kaune filmą „Upė“  Tarptautinio Kauno kino festivalio žiūrovams pristatys Lietuvos dokumentininkai Julija ir Rimantas Gruodžiai.

 

Autoriai jau keliolika metų kino juostoje fiksuoja Lietuvos periferijoje sutiktų žmonių gyvenimo momentus. „Upė“ pasakoja apie „lietuviška Venecija“ vadinamą Saleninkų kaimą, esantį greta Neries bei Šventosios upių santakos, vandens izoliuotą nuo likusio pasaulio dėl avarijos Jonavos chemijos gamykloje. Subtilioje dokumentikoje, išvengusioje pigių šou elementų, aktualizuojama socialinė tikrovė, jaučiama pagarba herojams.

 

2009 m. Florencijos festivalyje „Dei Popoli“ „Upė“ pelnė specialų žiūrovų prizą bei Lietuvos kinematografininkų sąjungos apdovanojimą kaip geriausias dokumentinis filmas, 2010 m. filmas įvertintas „Sidabrinės gervės“ apdovanojimu už geriausią dokumentinį filmą ir Karlovy Varų festivalio prizu kaip geriausia trumpametražė dokumentika.

 

Praėjusį savaitgalį „Upės“ autoriai buvo apdovanoti II premija Vilniaus dokumentinių filmų festivalyje.

 

Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyksta spalio 1 – 17 dienomis Kaune ir Vilniuje, kino teatruose „Forum Cinemas“, „Pasaka“ ir „Skalvija“. Visa programa ir daugiau informacijos apie festivalį - svetainėje www.kinofestivalis.lt.

Komentarai