Mintimis apie lenkų kino klasiko K.Kieslowski kūrybą "Pasakoje" dalinsis režisierius Vytautas V. Landsbergis

"Pasakos" inf.
2010 lapkričio 16 d.

Šį trečiadienį, lapkričio 17 d., kino teatras „Pasaka“ kviečia dalyvauti jau dešimtojoje ciklo „Kino vakarai su Izolda“ paskaitoje, skirtoje vienai reikšmingiausių lenkų kino figūrų – Krzystof Kieslowski. Renginyje mintimis apie vakaro herojaus kūrybą dalinsis lietuvių kino režisierius Vytautas V.Landsbergis.

Pasak kino kritikės Izoldos Keidošiūtės, kalbant apie K.Kieslowski indėlį į kino istoriją, labiausiai liūdina tai, kad vienas reikšmingiausių XX a. antros pusės kino meistrų, kuris pripažįstamas visame pasaulyje, kurio kūryba studijuojama visose kino mokyklose, nesulaukė deramo pripažinimo lietuvių kino žiūrovų tarpe. „Tikriausiai kaltas mūsų snobizmas.. Jis ne italų ir ne prancūzų, o lenkų kino režisierius, gal vien dėl to iš kaimyninės šalies kilęs kino klasikas pasirodė nepakankamai patrauklus bei įdomus lietuviams. Todėl šios savaitės paskaitoje bandysime grąžinti skolą tinkamai neįvertintam lenkų kinui.“ 

13 paskaitų ciklo metu kino kritikė Izolda Keidošiūtė jau pristatė tokių kino meistrų kaip L. Bunuelis, R. Bressonas, L. Viscontis, F. Fellinis, M. Antonionis, P.P. Pasolinis, I. Bergmanas, J.L. Godard’as, F. Truffaut gyvenimą ir kūrybą.  Be šio trečiadienio paskaitos cikle dar laukiami vakarai, skirti režisieriams A. Tarkovskiui, S. Paradžanovui ir R.W. Fassbinderiui. Kiekvienos paskaitos metu vakaro herojų pristatyti padeda vis naujas kviestinis svečias.

Šį trečiadienį, 18:30 val. Kino vakaruose su Izolda” viešėsiantis dokumentinio kino režisierius Vytautas V.Landsbergis pasidalins savo mintimis apie klasikinį Europos kiną bei lenkų kino legendos Krzystofo Kieslowskio kūrybą.

Daugiau informacijos apie renginį www.kinopasaka.lt arba e.paštu pasaka@kinopasaka.lt

Informacija apie renginį internete http://www.kinopasaka.lt/pamokos/kino-vakarai-su-Izolda/

Nuotraukoje - režisierius Vytautas V. Landsbergis. 

Komentarai