Kine rasite muziką, knygą apie lietuvišką roką...ir „Kažkas atsitiko“

"Skalvijos" inf.
2010 gruodžio 14 d.

Nuo gruodžio 17 d. „Skalvijos“ kino centre pristatomas filmų ciklas „Muzika, suradusi mus“. Ciklą sudaro penkiolika filmų, kuriuose skamba įvairiausio stiliaus muzika. Tai ne tik muzikiniai filmai, filmai-miuziklai, bet kino pasakojimai apie tikrus ir išgalvotus muzikantų gyvenimus.

 Į ciklą įtraukta daug garsių kino klasikų filmų - Franco Zeffirelli „Traviata“, „Marija Kalas“, Jeano Renoiro „French Cancan“, Jacques‘o Demy „Panelės iš Rošforo“, George‘o Cukoro „Mano puikioji ledi“, Billy Wilderio „Džiaze tik merginos“, Arūno Žebriūno „Velnio nuotaka“.

 Apie šių laikų muzikos legendas jau ne pirmą filmą yra sukūręs Toddas Haynes, kurio filmai apie Bobą Dylaną („Manęs čia nėra“) ir Brianą Slade‘ą („Auksinė praraja“) taip pat įtraukti į ciklą.

 Originalų koncertinį atlikimą bus galima pasižiūrėti János Zsombolyai filme „Queen“ Budapešte“. Su garsiausiais rusų bardais supažindins Aleksandras Stafanovičius filme „Bardai“.

 Apie gatvėje gimusią muziką pasakoja Jonas Chu „Šokyje hip - hopo ritmu“.

Ciklas „Muzika, suradusi mus“ 17 d. 19 val. prasidės Emilijos Visockaitės knygos apie Lietuvos roko kultūrą „Ko tu stovi?“ pristatymu. „Tai knyga ne tiek apie muziką, kiek apie sąlygas, reikalingas roko muzikai normaliai egzistuoti. <...>  Prieš metus mano požiūris buvo - muzika man viskas, bet Lietuvoje geros muzikos beveik nėra. Tai reikia parašyti apie tai, kaip buvo gerai prieš 20 metų, kai apie puikų lietuvišką roką rašė visi laikraščiai. Bet kaip visada nutinka, knyga sukūrė autorių. Teko prilipdyti antrą knygos dalį ir pripažinti – nepaisant to, kad roką ignoruoja visa be išimties žiniasklaida, jis gyvas ir įdomus.“

Po pristatymo bus parodytas Artūro Pozdniakovo filmas „Kažkas atsitiko“. Visi „Foje“ ir dalis „Anties“ dainų nufilmuotos specialiai filmui surengtame fonograminiame koncerte Vilniaus Kalnų parke. Čia neplanuotai susirinko tūkstantinė minia. Šio filmo dailininkai sukūrė „Anties“ sceninį įvaizdį, kurį grupė naudoja iki šiol.

 

 

 

Komentarai