Kultūros ministras atidarė pirmą nacionalinį kino stendą Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje

LR kultūros ministerijos inf.
2011 vasario 15 d.

Europos kino mugėje tarptautiniame Berlyno kino festivalyje "Berlinale" tarptautinei kino industrijos atstovų publikai surengtame priėmime buvo pristatytas pirmasis nacionalinis Lietuvos kino stendas. Tarp gausiai susirinkusių svečių, stendo atidarymą stebėjo svarbiausių Europos kino organizacijų Europos Sąjungos paramos kinui programos Media vadovai bei EURIMAGE kino fondo vadovai, atskirų kino kompanijų atstovai.

 

Lietuvos Respublikos kultūros ministras Arūnas Gelūnas susirinkusiems tarė sveikinimo žodį, pasidžiaugdamas, kad jam teko garbė atidaryti pirmąjį nepriklausomos Lietuvos istorijoje nacionalinį kino stendą.

 

Berlyne Kultūros ministras taip pat susitiko su Europos komisijos Kultūros ir švietimo direktorato MEDIA programos skyriaus vadove, MEDIA programos komiteto pirmininke Aviva Silver, su kuria aptarė Lietuvos kinui aktualias paramos problemas.

 

Ministras taip pat susitiko su Europos kino akademijos direktore dr. Marion Doering, EURIMAGE vadovu Jobst Plog ir kitais itakingais Europos kino industrijos atstovais.

 

Lietuvos nacionalinį stendą Berlinalėje parengė ir pristatė VšĮ ,,Eksportuojančioji Lietuva“ kartu su MEDIA Desk Lietuva, LR  Kultūros ministerija ir Tarptautinių kultūros programų centru. 

 

Berlinalė yra vienas seniausių ir reikšmingiausių festivalių Europoje. Jo programose šiemet čia rodomi ir trys lietuvių režisierių filmai: Manto Kvedaravičiaus ,,Barzakh“; Romo Zabarausko ,,Pono melodrama“ ir Jono Meko ,,Sleepless nights stories“.    

Komentarai