Aktorius Marius Jampolskis svečiuosis pirmojoje ciklo „Profesija: kino aktorius“ paskaitoje

"Pasakos" inf.
2011 vasario 21 d.

Šį trečiadienį, vasario 23 dieną, kino teatre Pasaka” prasideda naujas edukacinių paskaitų ciklas „Profesija: kino aktorius“. Pirmojoje įvadinėje ciklo paskaitoje aktoriaus profesiją kartu su kino kritike Izolda Keidošiūte pristatinės bei su žiūrovais bendraus kino ir teatro aktorius Marius Jampolskis.

Pirmoji ciklo paskaita, kurioje dalyvaus M.Jampolskis, skirta kino žvaigždžių atsiradimui. Pasak kino kritikės I.Keidošiūtės, šiandien sunku patikėti, tačiau tik atsiradus kinui, ilgą laiką žiūrovai pažinojo ekrano veidus, bet nežinojo jų pavardžių.  Todėl pirmoji ciklo paskaita skirta būtent tiems pirmiesiems aktoriams, kurie nepanoro likti anonimais ir pavergė žiūrovų dėmesį, analizuos kaip ir kada žvaigždžių asmeninis gyvenimas tapo visuomenės nuosavybe, pasakos apie kino studijų diktatūrą ir kovą su ja.

Paskaitų organizatoriai prasitaria, kad renginiuose planuojama sulaukti ir daugiau svečių iš Lietuvos kino pasaulio. Dalyvavimą kino vakariuose jau patvirtino aktoriai Gabija Ryškuvienė bei Valentinas Masalskis, aktoriaus ir režisieriaus santykį aiškintis padės kino režisierius Algimantas Puipa, apie kino įtaką mados pasauliui pasakos dizaineris Aleksandras Pogrebnojus.

Dešimties paskaitų ciklo lankytojai išklausys dešimt temų, skirtų įvairiems aktoriaus profesijos aspektams. Kino vakarų dalyviai sužinos, kada ir kokiomis aplinkybėmis atsirado kino aktoriaus profesija, bandys atskirti aktorinį meistriškumą nuo charizmos, gilinsis į skirtingų šalių kino vaidybos ypatumus, režisieriaus ir jo mylimų aktorių – mūzų santykius, skandalingiausius kino romanus, kino žvaigždžių įtaką mados pasauliui ir kitas ne mažiau įdomias temas.

10 paskaitų ciklas „Kino vakarai su Izolda“ prasideda nuo vasario 23 dienos ir vyks 10 trečiadienių iš eilės, 18:30 val. Kino teatre „Pasaka“ „Pušku Pušku“ salėje.

 

Daugiau informacijos apie renginį www.kinopasaka.lt arba e.paštu pasaka@kinopasaka.lt

Informacija apie renginį internete http://www.kinopasaka.lt/pamokos/kino-vakarai-su-Izolda/

Aktoriai Jurga Jutaitė ir Marius Jampolskis režisierės Kristinos Buožytės "Auroros" filmavimo metu. 

"Tremoros" archyvo nuotr.

Komentarai