"Kino pavasaryje" - lietuviško vaidybinio trumpametražio filmo "2 indeliai jogurto" premjera

lfc.lt
2011 kovo 25 d.

„Kino pavasario“ programoje šiandien, kovo 25 d. 18 val.30 min. kino teatre „Forum Cinemas Vingis“6 –oje salėje - Audriaus Mickevičiaus filmo „2 indeliai jogurto“ premjera.

 

Filmą dar bus galima pamatyti:

 

Kovo 27 d. 20 val. 15 min. „Pasakos“ Mažojoje salėje,

Kovo 31 d. 18 val. „Skalvijos“ kino centre,

Balandžio 3 d. 14 val.30 min. „Forum Cinemas“ Kaune.

 

Filmo „2 indeliai jogurto“ autoriai kalba apie žmonių susvetimėjimą šiuolaikiniame pasaulyje, apie vaikų vienatvę šeimose, apie formalius ir šaltus ryšius tarp šeimos narių, apie užimtą suaugusiųjų gyvenimą, kuriame nebelieka laiko pabuvimui drauge, nebelieka laiko meilei.
Tai pasakojimas apie dukros ir mamos paralelinius pasaulius, kupinus vienatvės. Šiems pasauliams nelemta susitikti tiesiogiai, jie bendrauja per laiškus, pinigus, maistą, nuotraukas. Mergaitė visą dieną turi praleisti viena, ji pati bando paįvairinti ir „prastumti“ savo laiką. Mama bendrauja su daugybe žmonių, tačiau šis bendravimas formalus, šypsenos – tai „atidirbtos“ mimikos. Vienatvė persmelkia jų abiejų sielas.

 

Filme vaidina Gabija Jaraminaitė-Ryškuvienė, Guostė Mickevičiūtė, Donatas Šimukauskas, Jurga Šeduikytė ir kt.

 

„2 indelius jogurto“ filmavo operatoriai Audrius Kemežys ir Federico Ambiel.

Filmo režisierius Audrius Mickevičius (g. 1965) studijavo architektūrą Vilniaus dailės akademijoje, vėliau studijavo vizualinę komunikaciją Kopenhagoje, Danijoje. A. Mickevičius dirba įvairiose meno srityse (kinas, video menas, interjero dizainas, fotografija, garsas, grafika, scenarijų rašymas). Jis taip pat dėsto Vilniaus dailės akademijoje. Režisierius gyvena Vilniuje ir Pagelužėje, ir nuo 1983 m. kuria filmus bei videomeną. Režisieriaus filmografijoje 16 trumpametražių ir keli pilnametražiai dokumentiniai filmai („Media Ecologies“ (2008), „Žmogus – Arklys“ (2008), „Paukščių migracija“ (2007), „Savomis rankomis“ (2006), „Ne“ (2003), „Trachea–Corpus“ (1997), „Trachea-Nida“ (1996), „Vaikai iš Užuguosčio“ (1992), „Ji“ (1984) ir kt.).

Komentarai