Londono publika pamatys lietuviškus kino plakatus ir klasikinius filmus

lfc.lt
2011 balandžio 8 d.

Šiandien, balandžio 8 d. Londono kultūros centre „Rich Mix“ pristatomas projektas „declassified“. Projektą sudaro Lietuvos kino plakato paroda ir lietuviškų 7-ojo dešimtmečio nespalvoto kino programa. Publika bus supažindinama su nauja lietuvių ir britų menininkų  kūryba.

„declassified“ idėja kilo kuratoriui ir menininkui Davidui Ellisui. Plakatų parodą lydi specialiai parodai sukurtas Miko Žukausko filmas – pokalbiai su plakatų kūrėjais prof. Juozu Galkumi, Gintaru Gesevičiumi, Vidu Drėgva. Parodos atidarymo proga audiovizualinę kompoziciją “Glueless” pristatys Rokas Tarabilda ir Emanuelis Ryklys (Rüt Rüt).

O šį šeštadienį ir sekmadienį Londono žiūrovai galės pamatyti lietuviško kino klasiką – Vytauto Žalakevičiaus filmus “Adomas nori būti žmogumi” (1959), “Vienos dienos kronika” (1963); Arūno Žebriūno “Paskutinė atostogų diena” (1964), Algirdo Dausos ir Almanto Grikevičiaus “Jausmai” (1968), kritikų pripažintą geriausiu lietuvišku filmu. Bus rodomos restauruotos filmų kopijos su atnaujintais subtitrais anglų k.

Programoje numatyta ir Davido Elliso kuruojama eksperimentinio kino ir garso programa “Kino ir garso kūryba kaip neužslėptas įrodymas”, “3 AM magazine” organizuojamas poezijos vakaras, kuriame duetu pasirodys britų ir lietuvių poetai Chrisas McCabe’as ir Donatas Petrošius, Timas Atkinsas ir Tomas S. Butkus, Jeremy Reedas ir Gabrielė Labanauskaitė. “declassified” šeštadienio programą “Rich Mix” užbaigs Alinos Orlovos koncertas.

 Filmo "Jausmai" plakatas.

 

Komentarai