„Atsisveikinimas (Laimingo žmogaus istorija)“ pristatytas Buenos Aires žiūrovams

lfc.lt
2011 birželio 7 d.

Bendradarbiaujant Europos Sąjungos šalių ambasadoms Argentinoje, Buenos Aires gegužės 30 – birželio 6 d. buvo surengtas europietiškų filmų festivalis „Va muestra de cine Europeo“, kuriame tarp 26 filmų iš įvairių šalių buvo parodytas ir lietuviškas vaidybinis pilnametražis režisieriaus Tomo Donelos filmas „Atsisveikinimas (Laimingo žmogaus istorija).

„Atsisveikinimas“ jau dalyvavo konkursinėje 59 –ojo Tarptautinio Manheimo – Heidelbergo festivalio programoje, Europos Sąjungos filmų festivalyje Čikagoje.

Tai filmas apie žmogaus susitaikymą su pačiu savimi, artimaisiais, gyvenimo pergalėmis ir pralaimėjimais. Pagrindinis filmo personažas Audrius,  35 metų jūrininkas, kapitono padėjėjas, genamas mirties nuojautos, paskutinį kartą išlipa į krantą. Kad susitiktų su tais, kurie jam rūpi, kuriuos jis myli. 

Filmo scenarijus yra pelnęs tarptautinį pripažinimą, apdovanotas Eureka Audiovisuel II-ąja premija, gavo Nipkow stipendiją Berlyne bei Sundance (JAV) instituto kartu su Japonijos transliuotoju NHK buvo atrinktas į geriausių Europos projektų šešetuką.

Komentarai