10 dokumentinių filmų premjeros - Europos kino studentų kūrybinių dirbtuvių „Summer MEDIA studio” uždarymo vakare

lfc.lt
2011 liepos 16 d.

Šiandien Juodkrantėje driokstels kasmetinio, bene svarbiausio vasarinio edukacinio akademinio kino renginio Lietuvoje - Europos kino studentų kūrybinių dirbtuvių “Summer MEDIA studio” uždarymas. Šios kūrybinės dirbtuvės vyksta jau 13 kartą. Jų pradininkas buvo garsus lietuvių dokumentininkas, TV ir kino režisūros katedros LMTA įkūrėjas Henrikas Šablevičius.

Jo vasaros stovyklos idėją jau dešimtmetį įgyvendina ir puoselėja režisierė, LMTA Mokomosios studijos vadovė Inesa Kurklietytė. “Summer MEDIA studio” uždarymo metu stovyklos dalyviai pamatys ir patys parodys tai, ką nuo liepos 3 d., padedami įvairių Europos kino mokyklų dėstytojų, sukūrė - 10 dokumentinių filmų. Jų autorystė priklauso dešimčiai tarptautinių grupių, kurias sudarė Europos kino mokyklų studentai.Taip pat bus parodytas ir stovyklos “Making of”.

Šiais metais pagrindinė “Summer MEDIA studio” tema - “Montažas – filmo gimimas”. Montažo režisieriaus amatą ir montažinio meno subtilybes kūrybinių dirbtuvių studentai turėjo galimybę aptarinėti su dėstytojais ir režisieriais Heikki Ahola iš Suomijos, Nanna Frank Moller iš Danijos, Rafi Spivaku iš Kanados, Rossitza Ilieva iš Bulgarijos, lietuviais Stasiu Baltakiu ir Ričardu Matačiumi.

Ypatingi “Summer MEDIA studio” svečiai – vienas garsiausių dokumentinio kino žinovų, EDN (European Documentary Network) įkvėpėjas, ilgametis vadovas, daugelio lietuvių dokumentininkų bičiulis ir bendramintis iš Danijos Tue Steenas Mulleris bei garsus dokumentininkas ir dėstytojas PeA Holmquistas, kuris savo filmuose stebi,pasaulio žiūrovus pažindina su sudėtingų istorinių likimų visuomenėmis. Jis “Summer MEDIA studio” dalyviams parodė filmą “Jaunasis Freudas iš Gazos” apie palestinietį psichoterapeutą, dirbantį Gazos ruože.

 Tue Steeno Mullerio įspūdžius iš Juodkrantės, pasakojimą apie “Summer MEDIA studio” metu vykusį vakarą, skirtą Manto Kvedaravičiaus filmui “Barzakh”, prašome skaityti čia:

 http://www.filmkommentaren.dk/

Taip pat skaitytojams siūlome užsukti į fecebook’o “Summer MEDIA studio” puslapį. Čia rasite LMTA III kurso kinotyros studentės Aistės Račaitytės dirbtuvių dienoraštį ir puikią renginio nuotaiką:

 http://www.facebook.com/pages/Summer-Media-Studio11/220841244606794

Komentarai