Žeimių dvare – apie kiną ir laisvę

"Meno avilio" inf.
2011 liepos 19 d.

„Meno avilys“ kartu su „ŽemAt“ kviečia paskutinįjį vidurvasario savaitgalį praleisti su kinui neabejingais žmonėmis ir laisvei neabejingu kinu. Liepos 28–31 d. Žeimių dvare (Jonavos r.) ir jo prieigose vyks kino stovykla „Laisvė ir kinas“. Renginio metu bus skaitomi pranešimai, vyks diskusijos, suksis kino juostos.

Ketvirtadienio vakarą stovyklą pradės Nerijaus Čepulio įvadinė paskaita „Laisvė ir kinas“, po jos Jūratė Visockaitė pristatys Šarūno Barto „Laisvę“.  Tolimesnėje vakaro programoje – labai slaptas kino įvykis.

Antroji stovyklos diena bus skirta cenzūrai kine. Pranešimus skaitys Natalija Arlauskaitė, Luis Millan, Lina Kaminskaitė ir Lukas Brašiškis. Penktadienio programą pratęs vakaro diskusija „Žmogus akistatose su Laiku ir Miestu: (ne)įmanoma galimybė išlikti laisvu?“, kurioje dalyvaus Kristijonas Vildžiūnas, Andrius Bialobžeskis bei istorikai Tomas Vaiseta, Aurelijus Gieda ir Aurimas Švedas.

Šeštadienį pradės Gintautas Mažeikis kino fantazmų apie lyderius kritika, likusi dienos programa bus dedikuojama Iranui ir šios šalies kinui. Pranešimus skaitys Ieva Koreivaitė, Goda Jurevičiūtė, Aurimas Zdanavičius, Laura Švedaitė ir Julius Žilinskas, vyks Irano filmų peržiūros.

Sekmadienį stovyklos programoje – Agnieškos Juzefovič pranešimas apie Šanchajų kino ekrane ir baigiamasis pokalbis po klevais.

Kino stovykla vyks liepos 28–31 d. Žeimių dvare, Žeimių miestelyje, Jonavos rajone. Norinčius dalyvauti maloniai kviečiame registruotis el. paštu goda@menoavilys.org

Stovyklos programa skelbiama interneto svetainėje www.menoavilys.org

Nuotraukose - Žeimių dvaras, filmų "Laisvė" ir "Kai apkabinsiu tave" kadrai.

 

Komentarai