Prasti pajūrio orai nebaugina jaunų "Skalvijos" kino kūrėjų

"Skalvijos" inf.
2011 rugpjūčio 12 d.

Per pastarąsias smarkiai atvėsusias keturias dienas „Skalvijos“ kino akademijos studentai įrodė, kad kiną galima kurti bet kokiu oru – lietaus, vėjo ir audrų neišgąsdinti jauni žmonės ketvirtą dieną darbuojasi Nidos meno kolonijoje.

Dešimt vyresnio mokyklinio amžiaus moksleivių kartu su kino režisieriumi Maratu Sargsyan, kino operatoriais Simonu Glinskiu ir Narvydu Naujaliu kuria du vaidybinius trumpametražius filmus, kuriuos vienija kūrybinių kino dirbtuvių tema: „Vakar buvo pasaulio pabaiga“. Anot stovyklos vadovo, tema buvo pasirinkta neatsitiktinai: „Kūrybinės kino dirbtuvės vyksta gražiausiame Lietuvos kampelyje – Nidoje. Jūra, kopos, smėlis, jauni bei ambicingi žmonės ir įkvepianti aplinka – visa tai skatina fantazuoti ir galvoti ne apie kasdieniškus dalykus“.

Kūrybinės kino dirbtuvės prasidėjo prieš kelias savaites Vilniuje – rugpjūčio pradžioje stovyklos dalyviai susirinko „Skalvijos“ kino centre pasidalinti idėjomis ir kurti scenarijų. Tuomet sekė aktyvus susirašinėjimas ir komunikavimas, kol iš dešimties idėjų buvo pasirinktos dvi. Kelionės metu pasiskirstę į kūrybines komandas ir pasidalinę vaidmenimis, atvykę į Nidą, studentai pradėjo ieškoti filmavimo aikštelių ir kitą dieną jau buvo nupieštos kadruotės, sudarytos planuotės,  ir prasidėjo įdomiausia kūrybinių dirbtuvių dalis – filmavimai su profesionalia kino technika. Jaunieji kino kūrėjai įgyvendino savo vizijas – sudėtingos scenos buvo filmuojamos prie šėlstančios jūros, Parnidžio kopoje bei Nidos centre. Praeiviai, tapę kai kurių masinių scenų dalimi teigė: „Smagu matyti jaunus žmones kuriančius kiną, o svarbiausia, kad jų visų akyse spindi kūrybinės ugnelės ir entuziazmas“.

„Skalvijos“ kino akademijos kūrybinių vasaros kino dirbtuvių filmų premjera numatoma šį šeštadienį, rugpjūčio 13 d., 17 val. Nidos meno kolonijoje (Taikos g.43, Neringa). Moksleivių sukurtus filmus apie gyvenimą po pasaulio pabaigos bus galima išvysti ir Vilniuje rugpjūčio 25 d. „Skalvijos“ kino centre vyksiančių „Skalvijos“ kino akademijos atvirų durų dienos metu. Renginiai nemokami.

Daugiau informacijos:

http://www.facebook.com/pages/Skalvijos-kino-akademija-Skalvija-Film-Academy/165708400152555

akademija@skalvija.lt

www.skalvija.lt

Komentarai