„Kristalinis pieštukas“ iš „Animaevkos“ už vizualinį sprendimą atiteko Jūratės Leikaitės filmui „Taip Laima lėmė“

Tarptautinio animacinių filmų festivalio „Tindirindis“ inf.
2011 rugsėjo 29 d.

Rugsėjo mėnesį vykusiame XIV–ame Tarptautiniame animacinių filmų festivalio „Animaevka“ konkursinėje programoje buvo parodytas garsiosios režisierės ir dailininkės Jūratės Leikaitės–Aškinienės animacinis filmas „Taip Laima lėmė“. Festivalio žiuri apdovanojo filmą specialiuoju prizu „Kristalinis pieštukas“ ir diplomu „Už geriausią vizualinį sprendimą“. Prizas ir diplomas keliauja diplomatiniu paštu iš Mogiliovo (Baltarusijos).

 

Jūratės Leikaitės - Aškinienės filmas „Taip Laima lėmė“ buvo pasiūlytas ir II-ojo Tarptautinio animacinių filmų festivalio „Golden Kuker“ (Sofija, Bulgarija) rengėjams ir atrinktas į konkursinę programą. Festivalis įvyks 2011.09.28–2011.10.02d.

 

„Taip Laima lėmė“ taip pat atrinktas į konkursinę Tarptautinio Fredrikstado animacinių filmų festivalio programą. Festivalis įvyks lapkričio mėnesio viduryje Fredrikstado mieste.

 

Po tarptautinius festivalius keliaujantis filmas šiais metais pelnė dvi „Sidabrines gerves“, geriausio metų animacinio filmo ir geriausio metų kino kompozitoriaus nominacijose (filmo kompozitorius – Kipras Mašanauskas).

Komentarai