Kino teatre „Pasaka“ – kūrybiškos pramogos šeimai

"Pasakos" inf.
2011 spalio 7 d.

Nuo spalio mėnesio į kino teatro Pasaka” repertuarą sugrįžęs projektas Savaitgalis su pasaka” kviečia jaukiai ir kūrybiškai leisti šeštadienio popietes. Šį savaitgalį, spalio 8 d., kino teatre vyks pasakų skaitymo bei improvizuoto istorijų kūrimo dirbtuvės šeimai.

„Mintis rengti šeimyninius pasakų skaitymus kilo projekto bendraautorei, ikimokyklinio ugdymo įstaigos Vaikystės sodas” vadovei Dr. Austėjai Landsbergienei.” –pasakoja projekto koordinatorė Agnė Adomėnė. Edukologė savo darbuose yra ne kartą akcentavusi skaitymo vaikams svarbą. Pasak A. Landsbergienės, kūdikiams ir mažiems vaikams nepaprastai patinka klausytis skaitančio žmogaus. Ne dėl pačios knygos turinio, o labiausiai dėl tuo metu tvyrančio artumo ir bendrumo jausmo, raminančios atmosferos. O praėjusių metų patirtis organizuojant projektą Savaitgalis su Pasaka” rodo, kad tokie renginiai iš tiesų yra reikalingi.”

Jau antrus metus su projektu bendradarbiaujanti ikimokyklinio ugdymo įstaiga ir toliau skatins šeimyninių skaitymų tradicijas kino teatre. Kūrybinių dirbtuvėlių metu dalyvių laukia teatralizuoti klasikinių pasakų skaitymai bei gyvi”, improvizuoti naujų pasakaičių kūrimai, į kuriuos bus įtraukiami visi dalyviai. Renginį užbaigs  animacinių filmų programos „Pasaulio pažinimas“ peržiūra iš artėjančio tarptautinio animacinių filmų festivalio „Tindirindis” lobyno.

Šį sezoną „Savaitgalis su pasaka“ kvies pažinti įvairių menų „virtuvės” paslaptis. Kiekvieną savaitgalį vienas iš penkių skirtingas kūrybos sritis atstovaujančių projekto partnerių – „Savaitgalio su Pasaka” meistrų – pristatys skirtingą dirbtuvėlių programą: muzikos, skaitymo, dailės, lėlių teatro bei žaislų gamybos. „Savaitgaliai su pasaka“ laukia smagiai ir kūrybiškai nusiteikusių šeimynų su atžalomis kiekvieną šeštadienį, 15 val., kino teatre „Pasaka“.

Daugiau informacijos apie renginį www.kinopasaka.lt arba e.paštu pasaka@kinopasaka.lt

Informacija apie renginį internete http://www.kinopasaka.lt/news/1012/45/Savaitgalis-su-Pasaka/d,festivaliai/

Komentarai