Romo Zabarausko naujo filmo paraiškoje - Holivudo režisierių Gus Van Sant ir John Cameron Mitchell rekomendacijos

"3Mintys" inf.
2011 lapkričio 22 d.

Pirmadienį, lapkričio 21-ą dieną Lietuvos Respublikos Kultūros Ministerijai pateikta paraiška dėl režisieriaus Romo Zabarausko („Porno melodrama“) ilgo metražo filmo „Streikas“ finansavimo – su garsių Holivudo režisierių rekomendacijomis.

Nominuotas Oskarui už filmus „Gerasis Vilas Hantingas“ ir „Milkas“, pelnęs Kanų festivalio auksinę palmės šakelę už filmą „Dramblys“, režisierius Gus Van Sant taip atsiliepia apie jauną lietuvių režisierių: „Noriu palaikyti projektą, inicijuotą Romo Zabarausko, kuris yra išskirtinai talentingas kino režisierius. Peržiūrėjau jo ankstesnius darbus ir tikiu, kad jis yra vienas iš ateities kinui daug žadančių talentų. Tikiuosi, nuspręsite padėti Romui jo sumanymuose.“

Kontroversiškais filmais „Hedvyga ir piktasis colis“ bei „Shortbus“ išgarsėjusio niujorkiečio John Cameron Mitchell paskutinį kūrinį „Triušio uola“ pamėgo Nicole Kidman gerbėjai. Garsi aktorė ne tik padėjo prodiusuoti šį filmą, bet ir suvaidino pagrindinį vaidmenį, už kurį buvo nominuota Oskarui. „Triušio uolos“ režisierius savo rekomendacijoje vadina R. Zabarauską daug žadančiu kino režisieriumi ir skatina prisidėti prie, jo manymu, ilgos karjeros kine pradžios.

Abu JAV kino režisieriai, kaip ir Romas Zabarauskas, neslepia savo homoseksualumo. Režisierius šiuo metu ieško filmo finansuotojų Lietuvoje ir Amerikoje. Apie ką bus naujasis Romo Zabarausko filmas, kol kas neskelbiama.

 

Komentarai