Festivalyje “Plus Camerimage” šiandien prasidėjo programa “Lietuvos kinas – Šarūno Barto filmai”

lfc.lt
2011 lapkričio 28 d.

Bydgoščiuje (Lenkija) vykstančiame festivalyje “Plus Camerimage”, skirtame kino operatorių menui ir vaizdo kultūrai kine, šiandien prasidėjo programa “Lietuvos kinas – Šarūno Barto filmai”.

“Tai autorinis kinas savo gryniausia forma”, - sakoma programos pristatyme apie du dešimtmečius savo kino magiją kuriančio lietuvių režisieriaus filmus.

Programoje bus parodyti Š. Barto filmai “Koridorius” (1995), nufilmuotas operatorių Rimvydo Leipaus ir Vlado Naudžiaus, “Namai” (1997), kurio operatoriai yra Rimvydas Leipus ir Šarūnas Bartas, o taip pat pačio Šarūno Barto filmuotos juostos “Mūsų nedaug”, (1996), “Septyni nematomi žmonės” (2005) ir  “Eurazijos aborigenas” (2010). “Eurazijos aborigenas” - naujausias Š. Barto kūrinys - ir pradėjo šiandien programą.

“Plus Camerimage” – bene didžiausias festivalis, skirtas kino operatorių menui ir jo kūrėjams operatoriams. Jis skirtas kelti ir puoselėti kino operatoriaus profesijos prestižą.

Festivalyje rengiamos kelios konkursinės programos, apžvelgiama pasaulio kino panorama, teikiami apdovanojimai labiausiai nusipelniusiems vaizdo kultūrai kūrėjams; rengiami seminarai, kūrybinės dirbtuvės su garsiausias pasaulio kinematografininkais.

Šiųmetinis festivalis Bydgoščiuje vyksta lapkričio 26 - gruodžio 3 dienomis. Tai - jau 19-tasis “Plus Camerimage”.

Daugiau apie šį festivalį siūlome paskaityti tinklalapyje www.pluscamerimage.pl

 

Filmų "Mūsų nedaug" ir "Eurazijos aborigenas" kadrai.

 

Komentarai