Televizijos kanalo " LRT Kultūra" programoje balandžio 15 d.– režisieriaus Šarūno Barto vaidybinis filmas „Mūsų nedaug“

lfc.lt
2013 balandžio 14 d.

Rytoj, balandžio 15 d. 22.25 val." "LRT Kultūra" rodys vieną įsimintiniausių režisieriaus Šarūno Barto juostų – 1996 metais sukurtą ilgametražį vaidybinį filmą „Mūsų nedaug“. 

.

Filmo herojė jauna moteris Sajanų platybėse tarp klajoklių tofalarų genties palikuonių, praradusių sąsajas su savo kultūra ir tradicijomis, bando surasti sielos ramybę, suprasti save. Pagrindinį vaidmenį filme suvaidino aktorė Katerina Golubeva.

Pasaulinė filmo premjera įvyko Tarptautiniame Kanų kino festivalyje - juosta "Mūsų nedaug" buvo pakviesta dalyvauti oficialioje konkursinėje šio festivalio programoje "Ypatingas žvilgsnis".

1996 - 1997 metais filmas buvo kviečiamas į daugybę garsiausių, garbingiausių festivalių. „Mūsų nedaug“ per porą metų pamatė ne tik daugybės Europos šalių, bet ir Japonijos, Honkongo, Argentinos žiūrovai.

Tarptautiniame Briuselio kino festivalyje „Mūsų nedaug“ pelnė vieną pagrindinių prizų, o Atvirame NVS ir Baltijos šalių kino festivalyje Anapoje (Rusija) sutapo didžiosios žiuri ir kritikų nuomonės – filmas buvo apdovanotas prizu už režisūrą ir pagrindiniu kritikų apdovanojimų.

„Mūsų nedaug“ - tai lietuvių, prancūzų ir portugalų kinematografininkų bendros gamybos filmas.

Komentarai