„Kita svajonių komanda“ jau muša rekordus

Rengėjų inf.
2012 rugsėjo 25 d.

JAV lietuvio filmas „Kita svajonių komanda“ tapo žiūrimiausių praeitą savaitgalį ir sėkmingiausiai kino teatruose startavusia dokumentine juosta. TOP sąraše jis – pirmoje vietoje. Žiūrovai į patriotinį filmą  bilietus perka labiau nei į Holivudo hitus „Absoliutus blogis: Atpildas“ ar  „Į Romą su meile“.

Praeitą savaitę, po Mariaus Markevičiaus režisuotos „Kita svajonių komanda“ premjeros, žiniasklaidoje pasipylė teigiami atsiliepimai apie šį filmą, o žiūrovai ėmė plūst į pirmuosius seansus. Penktadienį, šeštadienį, sekmadienį filmas sulaukė 8335 žiūrovų ir surinko 114513 Lt pajamų. Tai sėkmingiausiai kino teatruose startavęs dokumentinis filmas per Lietuvos nepriklausomybės metus.

Dokumentinės juostos platintojai, kompanijos „Incognito films" direktoriaus pavaduotojas Mantvidas Žalėnas ir  VšĮ "Kino pavasaris" direktorius Algirdas Ramaška džiaugiasi tokias rezultatais. Jie tikisi, kad darbo dienomis „Kita svajonių komanda“ sulauks gausaus moksleivių susidomėjimo. "Tokį filmą privalo pamatyti kiekvienas jaunas žmogus, juk tai įdomiausia istorijos pamoka",-  sakė M. Žalėnas.

Pasak jo, filmą matę žiūrovai vienareikšmiškai teigia, jog tai meilę šaliai ir pasididžiavimo jausmą žadinanti istorija – krepšinis joje atlieka tarsi antraplanį vaidmenį.

„Kita svajonių komanda“ pasakoja apie Lietuvos nepriklausomybės siekį ir perteikia tai per mūsų legendinių krepšininkų istoriją. Filmo pagrindinė ašis – 1992 metų olimpiada Barselonoje, kurioje mūsų vyrų krepšinio rinktinė iškovojo bronzos medalius.

Filmas graudina prisiminimais, kovos už laisvę vaizdais. Tuo pačiu pralinksmina šmaikštūs ir ironiški Arvydo Sabonio, Valdemaro Chomičiaus ir kitų krepšininkų atsiminimai apie gūdžius sovietinius laikus.

„Kita svajonių komanda“ šiuo metu rodoma Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės ir Alytaus kino teatruose.

 

Dariaus Jonaičio nuotr.

 

 

 

 

Komentarai