Giedrė Beinoriūtė

Gimė 1976 metais Vilniuje. Studijavo kino ir TV režisūrą Lietuvos muzikos akademijoje, kur 1999 metais įgijo bakalauro, o 2002 m. – magistro laipsnį. Nuo 1997 m. kuria trumpametražius vaidybinius ir dokumentinius filmus, dirbo režisieriaus asistente su žinomais Lietuvos režisieriais Šarūnu Bartu („Septyni nematomi žmonės“) ir Arūnu Mateliu („Prieš parskrendant į žemę“). Su aktoriumi G.Storpirščiu išleido eilėraščių knygelę „Laiškai karaliui“, „Keistuolių teatre“ pastatė spektaklį  „Meilė iš paskutinio žvilgsnio“ (pagal D.Čepauskaitės poeziją), statė radijo spektaklius Lietuvos Radijuje.

2001-2007 m. dirbo „Vaikų linijos“ savanore konsultante ir konsultavimo internetu programos koordinatore.

Nuo 2004 m. Lietuvos kinematografininkų sąjungos narė, nuo 2009 m. – režisierių gildijos patikėtinė.

2006 m. kartu su kolegomis Antanu Gluskinu ir Jurga Gluskiniene įsteigė studiją “Monoklis“.

Nuo 2007 m. dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

2002 m. G. Beinoriūtė apdovanota Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos premija už geriausią profesionaliojo meno debiutą (filmai “Egzistencija” bei “Vulkanovka. Po didžiojo kino“). 2005 m. G. Beinoriūtės filmui “Vulkanovka. Po didžiojo kino“ ir 2007 m. filmui „Gyveno senelis ir bobutė“ įteikta  Lietuvos kinematografininkų sąjungos premija.

2008 m. sukurtas G.Beinoriūtės filmas “Balkonas” pripažintas geriausiu Lietuvos trumpametražiu filmu ir apdovanotas „Sidabrine gerve“.

Interneto svetainė: www.monoklis.lt

Pauliaus Mazūro nuotr.