Kino studijose. Būsimieji Lietuvos ir Latvijos „Mažieji plėšikai“: ar pamils Donatą Banionį ir mūsų vaikai?

Aistė Paulina Virbickaitė
2007 balandžio 17 d.

Visa šeima kartu

 

Kalbėdami ir galvodami apie atotrūkį tarp tėvų ir vaikų kartų, dažnai minime ne tik vertybes, pasaulėžiūrą ir pasaulėjautą. Svarbus, ir bene labiausiai skirtumus atspindintis yra pramoginis momentas. Savi filmai, nuotykiai ir herojai nuo pat vaikystės lydi vienos kartos žmones, dažnai likdami nepažinti ir neįvertinti ateinančiosios. Pradedamas kurti naujas filmas, būdamas nuotaikingas ir įtraukiantis, galbūt nepastebimai atliks ir pačios jauniausios kartos šviečiamąją funkciją.

Vaidybinis pilnametražis filmas „Mažieji plėšikai“ bent kiek užpildys didžiulį trūkumą vietinės produkcijos, skirtos vaikams. Filmas visai šeimai parodys mažiesiems žiūrovams, kad jiems artimi herojai bei kvapą gniaužiantys nuotykiai gali vykti ne tik Holivude.

 

Siužetas

 

„Mažųjų plėšikų“ siužetas – linksmas ir įtraukiantis, pasakojantis apie visos šeimos nuotykius. Du vaikai, norėdami padėti savo tėvams, įsipainioja į padirbtų pinigų banke istoriją. Sumanumo ir netikėtų pagalbininkų dėka, vaikai demaskuoja nusikaltėlius bei sugeba realybe paversti beprotišką senelio svajonę... Tai – pernelyg nenutolstantis nuo tikrovės pasakojimas, nors kai kurie jo elementai sunkiai įsivaizduojami suaugusiųjų pasaulyje. Bet užtat visiškai įtikinami vaikiškame... Siužetą paįvairins netikėti ir įdomūs personažai: pelytė, chameleonas, mechaninis roplys, nerimstantis išradėjas senelis, gyvūnus dievinantys vaikai...

 

Aktoriai

 

Taip pat šio filmo pagalba į vaikų širdis pasibels ir pagrindinius vaidmenis atliksiantys aktoriai Donatas Banionis ir Arūnas Sakalauskas, kurie taip pat nekantriai laukia filmavimo pradžios. Arūnas Sakalauskas turėtų vaidinti dviejų žavių vaikučių tėvelį, o Donatas Banionis – jų senelį. Ir dar kokį senelį! Šio aktoriaus herojus spinduliuos gyvenimo džiaugsmą, išradingumą ir žmogišką šilumą. Nėra abejonių, kad suaugusieji puikiai žino ir myli šį aktorių, tačiau daugumai vaikų tai bus pirmasis susitikimas. Ar pamils lietuviškojo kino legendą ir mūsų vaikai?

 

Kūrėjai

 

Filmas bus kuriamas studijos „Artbox“ (Lietuva) ir „F.O.R.M.A.“ (Latvija). Galimybe prisijungti prie šio korporatyvinio filmo kūrimo domisi ir studija „MINI FILM“ iš Austrijos. Pagrindinėje kūrybinėje komandoje taip pat dalyvauja operatorius Ramūnas Greičius (2005 Apdovanotas Clermont-Ferrand (Prancūzija), „Kinošok“ (Anapa, Rusija), Forli (Italija) trumpametražių filmų festivaliuose, nominuotas už geriausią operatorinį darbą Krištoliniam Čekijos Liūto apdovanojimui, ir kt.), bei kostiumų dailininkė Daiva Petrulytė (2006m. Barandovo (Čekija) filmų gamybos studijos išrinkta metų kostiumų dizainere, 2004 m. nominuota aukščiausiam Lenkijos kino apdovanojimui Orly (už kostiumus režisieriaus Viktoro Grodeckio filmui „Nepasotinamumas“ ir kt.). Prodiuseris Kęstutis Drazdauskas („Diringas“, „Šokantis kirminas“, „Mano tėvas“, „Baltos dėmės mėlyname“, „Sekmadienis, toks koks yra“ ir kt.), kalbėdamas apie šį projektą džiaugėsi: „Šis projektas suteiks galimybę pasisemti patirties bendraujant su Eurimage fondu, gaunant jų finansavimą, taip pat parduodant filmą per tarptautinius distributorius“.

 Bendras kūrybinis procesas visada suteikia vertingų pamokų ir patirties. O mums, žiūrovams, besitikintiems leisti laiką su visa šeima smagiai žiūrint savus filmus, belieka nekantriai laukti naujo, linksmo ir įdomaus filmo „Mažieji plėšikai“...   

 

 

 

Komentarai