Vilniaus dokumentinių filmų festivalis (VDFF)

Tarptautinis Vilniaus dokumentinių filmų festivalis (VDFF) 2011 m. bus rengiamas jau aštuntus metus ir vyks rugsėjo 22 – spalio 2 d. Jo tikslas –  lietuvių žiūrovui pristatyti geriausius, aktualiausius pastarųjų metų dokumentinius filmus, kurie atrenkami iš pasaulyje didžiausių kino festivalių programų.

 

Per septynerius metus festivalis užsiaugino savo auditoriją ir įsitvirtino nekomercinio kino mėgėjų gretose. VDFF yra vertinamas Baltijos šalių kino kūrėjų, kurie mielai kasmet atvyksta į festivalį.

 

Tai vienintelis tarptautinis dokumentinio kino festivalis Baltijos šalyse.

 

Festivalio žiūrovai turi galimybę kasmet susitikti ir diskutuoti su festivalio svečiais – pasaulinio garso dokumentikos kūrėjais – Nicolu Philibert‘u, Pawelu Lozinskiu ir kitais. Šie dokumentinio kino guru kasmet veda meistriškumo kursus jauniesiems kino profesionalams, taip siekiama stiprinti dokumentinio kino pozicijas ir užauginti naują kūrybingą ir profesionalią dokumentinio kino kūrėjų kartą.  

 

Tradiciškai festivalio programą sudaro:

 

Pagrindinė programa – naujausi tarptautiniuose kino festivaliuose apdovanoti filmai;

Specialioji programa – filmai aktualia tema;

Garsaus dokumentinio kino kūrėjo retrospektyva, kviečiant dalyvauti patį kūrėją;

Lietuvių dokumentikos retrospektyva;

Konkursinė Baltijos šalių dokumentinių filmų programa (rengiama ketvirtą kartą).

 

Konkursinės programos filmus vertina tarptautinė žiuri, nugalėtojai apdovanojami piniginiais prizais, kuriuos skiria Kazickų šeimos fondas.

 

Festivalio organizatorius – „Skalvijos“ kino centras. 2010 m. jis buvo apdovanotas „Europa Cinemas“ prizu už geriausią kino programą. Šioje nominacijoje kino centras nukonkuravo virš 1000 Europos kino teatrų.  Lietuvoje už nuoseklią edukacinę veiklą  „Skalvija“ 2010 m.  įvertinta „Sidabrine gerve“.

 

Festivalio organizatoriai siekia plėsti žiūrovų auditorijos gretas, didinti žinomumą tarptautiniu mastu, atnaujinant įvaizdį ir stiprinant informacijos apie festivalį sklaidą. 

Komentarai