Kino stovykla kviečia teikti pranešimų tezes

Rengėjų inf.
2013 gegužės 23 d.

Jau ketvirtus metus skaičiuojanti „Meno avilio" kino stovykla kviečia teikti pranešimų tezes tema „Kinas ir garsas“, o paskutinį liepos savaitgalį praleisti Žeimių dvaro aplinkoje žiūrint filmus ir apie juos diskutuojant.

Nuo pat kino atsiradimo pradžios garsas yra svarbi jo dalis. Susieti vaizdą ir garsą kine buvo bandoma nuo pat kino gimimo. Kino žiūrėjimo malonumas neatsiejamas nuo kokybiško garso, nors dažniausiai garsinį kino aspektą priimame kaip savaime suprantamą dalyką. Mažai težinome apie techninius kino garso kūrimo ir atkūrimo būdus, apie galimybes manipuliuoti garsu, garso kine istoriją, kompozitorių indėlį į kino meną: ir tai tik kelios iš daugelio kino ir garso sąsajų, kurios bus analizuojamos šių metų kino stovykloje“, – teigia organizatoriai. 

Šių metų kino stovyklos „Kinas ir garsas“ dalyviai klausysis garso kine, kalbės apie tylos akimirkas filmuose, susipažins su techniniais ir teoriniais filmo įgarsinimo ir garso atkūrimo aspektais, patys galės išbandyti, kaip įrašomas garsas, daugiau sužinos apie garso cenzūrą bei turės galimybę susitikti ir pabendrauti su garsu dirbančiais kino profesionalais. Visi, norintys prisijungti, yra kviečiami ne tik stebėti, kas vyksta ekrane, bet aktyviai įsitraukti bei išsakyti savo mintis. 

Pranešimų tezes siūloma teikti šiomis temomis: „Garsas kine: techniniai ir teoriniai aspektai“, „Diegetinis/nediegetinis garsas“, „Garso klišės kine“, „Garso atkūrimas“, „Garso kine politika“, „Kinas ir tyla“, „Nebylusis kinas“, „Balsas kine“, „Muzika ir kinas“. 

Siūlomos temos tik orientacinės. Organizatoriai atviri patiems įvairiausiems pasiūlymams. 

Pranešimų tezių lauksime adresu goda@menoavilys.org iki 2013 m. birželio 23 d. 

Liepos 25–28 d. Žeimių dvare (Jonavos r.) vyksianti kino stovykla yra jau ketvirtus metus iš eilės vykstantis renginys, kurio metu siekiama suburti kino kūrėjus, tyrinėtojus ir žiūrovus bei suteikti jiems atvirą ir neformalią erdvę diskutuoti pasirinkta tema. Kino stovyklą rengia VšĮ „Meno avilys“ www.menoavilys.org

Komentarai