Lietuviškas trumpametražis filmas „Šuns dienos“ – Tamperės filmų festivalio konkursinėje programoje

Rengėjų inf.
2014 vasario 3 d.

Šiemet jau 44-ąjį kartą Suomijoje vyksiančiame Tamperės filmų festivalyje, tarptautinėje konkursinėje programoje, po ilgos pertraukos dalyvauti atrinktas ir lietuviškas trumpametražis vaidybinis filmas  Šuns dienos”, režisierė Ieva Veiverytė. 2014 m. kovo 5 – 9 d. vyksiantis Tamperės filmų festivalis – ne tik vienas seniausių, bet ir vienas iš trijų svarbiausių trumpametražių filmų festivalių Europoje. Jo konkursinėje programoje šiemet pristatoma apie keturiadešimt naujausių trumpųjų filmų iš viso pasaulio. Šuns dienos” rodymai Tamperėje numatyti kovo 5 ir 7 dienomis. Filmą festivalio svečiams pristatys režisierė Ieva Veiverytė ir prodiuserė Marija Razgutė.

                               

Filmas Šuns dienos” – trumpa istorija, pasakojanti apie penkiasdešimtmetę Dalią, vis dar gyvenančią kartu su savo valdinga motina. Kai senyva mama paguldoma į ligoninę tyrimams, Dalia namuose lieka viena. Spontaniškas moters sumanymas paleisti jų kiemsargį šunį palakstyti baigiasi nelaime – gyvūną partrenkia automobilis. Dalia turi pati viena palaidoti šunį. Nesavarankiškai moteriai ši užduotis tampa tikru iššūkiu.

 

Filmo Šuns dienos” nacionalinė premjera įvyko 2013 m. lapkričio 15 d.  Europos šalių kino forumo Scanorama” konkursinėje programoje Naujasis Baltijos kinas”.

Komentarai