Suskaitmenintas ir restauruotas režisieriaus Arūno Žebriūno filmas „Velnio nuotaka“

LKC inf.
2015 spalio 27 d.

Spalio 30 d., 16 val. „Skalvijos“ kino centre bus pristatytas restauruotas ir suskaitmenintas 1973 m. Lietuvos kino studijoje sukurto meninio režisieriaus Arūno Žebriūno filmas „Velnio nuotaka“. Filmo kopiją iš Rusijos Federacijos valstybinio kino fondo „Gosfilmofond“  įsigijo ir restauravimo bei skaitmeninimo darbus užsakė Lietuvos kino centras.

Filmo pristatyme dalyvaus aktorės Vaiva Mainelytė, Regina-Marija Varnaitė, aktoriai Gediminas Girdvainis, Regimantas Adomaitis, filmo operatorius Algimantas Mockus, muzikos autorius Viačeslavas Ganelinas, filmo dailininkė Filomena Vaitiekūnienė.

Filmo garso ir vaizdo restauracija atlikta Lenkijoje, skaitmeninimo darbus atliko Lietuvos centrinis valstybės archyvas. Filmui parengti titrai anglų ir prancūzų kalbomis.

Lietuvos kino centras siekia sistemiškai organizuoti Lietuvos kino paveldo grąžinimo darbus bei užtikrinti, kad paveldas būtų ne tik sukauptas, bet ir pristatomas visuomenei. 2014 m. iš „Gos­fil­mo­fond“ buvo įsigytos 9 filmų kopijos, 2015 m. planuojama įsigyti dar 10. Įsigijus filmus ir esant galimybėms, filmai restauruojami ir skaitmeninami.

Komentarai