Mokymuose kino dailininkams patirtimi dalinsis pasaulinio garso kino žvaigždės

Rengėjų inf.
2015 lapkričio 18 d.

Šių metų gruodžio mėn. 8- 14 dienomis Lietuvoje vyks pirmosios tarptautinės kūrybinės dirbtuvės kino dailininkams. Analogų neturintis projektas vyks pusmetį. Bus surengtos trys mokymų sesijos - pirmoji vyks šįmet gruodžio mėnesį; 2016 m. vasario mėnesį projekto dalyvai susitiks Reikjavike ir vasarą projektas baigsis Vilniuje. 

Jau artimiausioje sesijoje “Naujo pasaulio kūrimas kino filmui” gruodžio mėn. profesionalai iš įvairių šalių galės dalyvauti kūrybingų, patyrusių, garbingais prizais apdovanotų kolegų paskaitose ir mokymuose.  

Kino aikštelėje įgyta patirtimi dalinsis, paskaitas skaitys “Oskaro” laureatas, filmų “Šindlerio sąrašas” (rež. S. Spielberg) ir “Pianistas” (rež. R. Polanski) dailininkas Alan Starski, Europos kino apdovanojimą už darbą filme “Melancholija” (rež. L. Trier) laimėjusi dailininkė Jette Lehmann, “Emmy” prizu apdovanotas dailininkas Grenville Horner (“Džeinė Eir”, “Oliveris Tvistas”), didžiulę patirtį TV serialuose ir filmų gamyboje turintys Fleur Whitlock ir Anders Engelbrecht.

Dirbtuvių rengėjai įsitikinę, kad tokio pobūdžio edukacinis renginys Lietuvoje jau seniai buvo labai reikalingas. “Kino dailės profesionalų Lietuvoje yra, bet jų nebepakanka nuolat augančioje kino gamyboje. Be to, mūsų industrija nuolat siūlo tik kelis vardus - neegzistuoja ir nėra rengiama nauja profesionalių kino dailininkų karta, todėl jaunus žmonės ypač kviečiame atkreipti dėmesį į žinių galimybes, kurias suteiks dirbtuvės“, - sako projekto koordinatorė Ieva Bužinskaitė.

Kūrybinės dirbtuvės yra skirtos ne tik skirtingų šalių kino dailininkams, bet ir su jais daugiausiai filmavimo aikštelėje bendradarbiaujantiems, filmų meninę kokybę kuriantiems žmonėmis -  kino režisieriams, operatoriams, prodiuseriams. Projekto rengėjai atrinks 20 dalyvių iš Baltijos ir Skandinavijos šalių. Kiekvienos sesijos metu bus surengti atviri seminarai industrijos dalyviams - pirmojoje sesijoje Vilniuje industrijos dalyviai laukiami gruodžio 12 dieną.   

“Projektas vystomas bendradarbiaujant Baltijos ir Skandinavijos šalims. Tikimės, kad šie mokymai padės užmegzti naujus kontaktus ir paskatins šių šalių kino dailininkus bendradarbiauti ateities projektuose”, - sako projekto koordinatorė Domantė Urmonaitė.

Į atvirą seminarą kino industrijos atstovai gali registruotis iki gruodžio 5 dienos, o dalyviai - iki lapkričio 25 dienos adresu www.artdepartmentmasterclass.com  

Komentarai