Briuselyje Lietuvą pristatys filmas "Vienui vieni"

„Forum Cinemas“ informacija.
2005 gegužės 11 d.
Pirmadienį, gegužės 9 dieną, Briuselyje prasidėjo jau antras Europos kinui skirtas renginys „EuroCine 25“. Šįkart juo norima paskatinti europiečius labiau domėtis senajame žemyne sukurtais filmais, mat ES paskaičiavimais tik 30 procentų visos kino produkcijos priklauso būtent Europai. „Kada paskutinį kartą žiūrėjote portugališką ar danišką filmą? Ar kada nors turėjote progą sužinoti apie slovėnų ar lietuvių kiną?“ – rašoma „EuroCine 25“ organizatorių pranešime.
Ta proga visas 25 Europos Sąjungos nares pristato šiose šalyse sukurti filmai. Lietuvai atstovauja tiek užsienyje, tiek pas mus didelio populiarumo sulaukusi juosta „Vienui vieni“. Pagal istorinius faktus režisieriaus J. Vaitkaus sukurtas filmas pasakoja apie tragišką lietuvių partizano J.Lukšo - Daumanto gyvenimo ir meilės istoriją.
„EuroCine 25“ rengėjai tikisi, kad galimybė pamatyti kitų šalių filmus paskatins žmonių bendradarbiavimą, tolerantiškumą, suteiks informacijos apie kitas Europos Sąjungos šalis. Praėjusiais metais įvykęs „EuroCine 25“ renginys buvo skirtas Europos Sąjungos plėtrai ir naujų narių pasveikinimui.
Lietuvoje „Vienui vieni“ galima pažiūrėti įsigijus filmo vaizdajuostę ar DVD diską, kuriame yra ir papildomos medžiagos, susijusios su filmu, jo kūrimu ir istorine epocha. 
Komentarai