Lietuviškas animacinis filmas “AniFest” konkursinėje programoje

VšĮ Animacijos studijos inf.
2006 kovo 6 d.

 Režisierių Algirdo ir Aurikos Selenių šįmet sukurtas animacinis filmas “Čigonas ir drakonas” atrinktas į vieną iš reikšmingiausių tarptautinių animacinių filmų festivalio “AniFest” ( Čekija ) , konkursinę programą.

Festivalis įvyks š.m. gegužės 4-10 d. Pietų Bohemijoje Trebon mieste.

Tarptautinis animacinių filmų festivalis “AniFest” yra Europos koordinuojamų filmų festivalių EEIG narys. Festivalį rengia Prahos kultūrinių programų , parodų ir projektų organizavimo kompanija “Corona” , festivalio partneriai Slovakijos filmų institutas ir Austrijos ASIFA. “AniFest “ festivalyje bus rodomi naujausi animaciniai filmai iš viso pasaulio. Šis tarptautinis animacinių filmų festivalis ypatingas tuo , kad šalia konkursinės programos rodymo , vyks animacinių filmų mugė, seminarai, parodos , mokyklėlės jaunimui ir vaikams, kuriose užsiėmimus ves pasaulinio garo animacinio kino kūrėjai bei dėstytojai .  

2004 m. Algirdas ir Aurika Seleniai dalyvavo šio  festivalio konkursinėje programoje  su savo animaciniu filmu “Eglė žalčių karalienė”.

Animacinis filmas “Čigonas ir drakonas” (6,5 min.) – antras filmas iš ciklo čigonų tematika (pirmas – “Arkliavagio gudrybė” - 3,5 min.; 1998 m.), ir pirmas filmas iš naujo serialo “Čigono gudrybės”. Projektas sukurtas pagal Algirdo Selenio humoristinę pasakaitę “Čigonas ir drakonas”. Tai linksma istorija apie apsukrų, geraširdį avantiūristą čigoniuką, išvadavusį karalaitę iš drakono gniaužtų. Apsukrus čigonas apgauna žioplą drakoną, aplošdamas jį “pirščiukais”. Tokiu būdu išlaisvina karalaitę ir pasipelno išlošdamas auksines monetas, kurių ji gausiai priverkė. Tačiau jis atsisako karalaitę vesti, nes nenori prarasti didžiausios vertybės- laisvės.

Šis animacinis filmas, su pamokančiais reklaminiais intarpais apie rūkymo žalą ir ką daryti kilus gaisrui, skirtas ir vaikams, ir jų tėveliams.

Savo stilistika pieštas, spalvotas, a/f “ Čigonas ir drakonas” imituoja besiraizgančius siūlus: filmo pradžioje įrieda siūlų kamuolys iš kurio išsiraizgo personažai ir aplinka, o pabaigoje vėl viskas susisuka į siūlų kamuolį, kuris išrieda iš kadro. 

 Animacinis filmas “Čigonas ir drakonas” tęsia kūrybinius ieškojimus pradėtus animaciniame filme  “Arkliavagio gudrybė”.

 

Komentarai