„Studijoje 2“ baigiami kurti trumpametražiai vaidybiniai filmai „Perlas“ ir „Tikrovės pinklėse“

lfc.lt ir "Studijos 2" inf.
2007 spalio 2 d.

„Studijoje 2“ baigiami kurti du trumpametražiai vaidybiniai filmai „Perlas“ ir „Tikrovės pinklėse“.

 

Režisieriaus Laimanto Kairio “Perlas” – tai trumpametražė (25 min.) kino drama apie senuką Perlą Timberą, trokštantį sūnaus meilės.

Vieną vakarą Perlas randa sūnaus Gerhardo paliktą reklaminį diską apie firmą, siūlančią nereikalingų senukų numarinimo paslaugas. Perlas tai supranta kaip tiesioginę užuominą ir įsiutęs pats priverčia sūnų pasirašyti tėvo numarinimo sutartį. Sūnus susitaiko su situacija, ir tikėdamasis didelio palikimo bei žmonos paragintas, nuveža Perlą į firmos priimamąjį. Nusivylęs sūnumi Perlas nerimastingai ima laukti mirties. Visgi, likus kelioms minutėms iki egzekucijos, į palatą įsiveržia Gerhardas, ir nekreipdamas dėmesio į gresiančias pinigines sankcijas, išplėšia tėvą iš budelio rankų. Perlas iš džiaugsmo apkabina sūnų ir verkia. Jam net ima rodytis, kad jį išgelbėjo ne sūnus, o Jėzus Kristus.

Pasijautęs mylimu Perlas sugrįžta namo ir laimingai gyvena. Bet vieną dieną atsitinka nelauktas dalykas.

„Perlas“ sukurtas pagal to paties pavadinimo Antano Suodžio apsakymą. Filmo operatorius Audrius Kemežys, dalininkas Jurij Grigorovič, vaidina Jonas Vaitkus, Dainius Kazlauskas, Audrius Bružas. Prodiuseriai Kęstutis Petrulis ir Arūnas Stoškus.

 

Režisieriaus Justino Lingio trumpametražis (30 min.) filmas „Tikrovės pinklėse“ pasakos apie po septynerių metų klajonių ir laimės paieškų užsienyje į senelio namus sugrįžusią anūkę. Be šių namų, pasaulyje ji nieko daugiau nebeturi. Nors senelio namai negyvenami, tačiau juose prabėgusi vaikystė ir jaunystė; kiekvienas daiktas kalba tik jai vienai suprantama kalba, kurioje daug paprastos gyvenimiškos išminties ir savito jumoro, praskaidrinančio pavargusią ir sudirgusią sielą. Anūkė- jauna mergina, užaugusi kaime ir nepatyrusi tviskančio ir jai svetimo pasaulio klastos. Sugrįžusi namo be ieškotos laimės ir vilties, su skaudančia širdimi, nepasitikėjimu visais aplinkiniais, ji tikisi rasti ramybę, tačiau ir čia ji patiria, kad ramybės neturės, kol neišmoks pažinti ją supančio pasaulio, kol neišmoks gyventi darnoje su tais, kurie kasdien ją supa.

„Tikrovės pinklės“ kuriamos pagal originalų pačio režisieriaus scenarijų. Filmo operatoriai Vytautas Survila ir Algis Liutkevičius, dailininkas Rimantas Olšauskas, vaidina Vytautas Paukštė, Valda Bičkutė, Miglė Polikevičiūtė. Prodiuseriai Arūnas Stoškus ir Kęstutis Petrulis.

 

„Perlo“ premjera turėtų įvykti šių metų lapkričio mėnesį, o „Tikrovės pinkles“ žiūrovai pamatys jau kitais, 2008 metais.

 

Nuotraukose kadrai iš filmų 'Perlas" (1) ir 'Tikrovės pinklėse" (2).

Komentarai