Kino gerumo pamokų „Gera Daryti Gera“ estafetę perėme Szolnok miestelis Vengrijoje

"Nominum" inf.
2009 gegužės 29 d.
Kino gerumo pamokos „Gera Daryti Gera“ – kino filmo inspiruotas „Prieš Parskrendant į Žemę“ labdaros ir gerumo renginys įvyko Vengrijoje, Szolnok miesto muzikinio profilio mokykloje.

Renginių metu siekiama atkreipti dėmesį į onkologinėmis ligomis sergančius vaikus ir paskatinti daryti gerus darbus ir atjautos projektus. Jie prasidėjo gegužės viduryje renginiais Elektrėnų „Versmės“ gimnazijoje ir –Taline lietuvių bendruomenės iniciatyva – Taline, įvyko

Gegužės 21 dieną Kodály Zoltán Ének-zenei vardo mokykloje prasidėjo pamokų apie leukemiją ciklas šimtui 8-9 metų amžiaus vaikų. Užsiėmimuose dalyvavo onkologinių ligų gydytoja ir kai kurie tėvai, tiesiogiai susidūrę su liga savo šeimose.

Pamokų dalimi buvo ir režisieriaus A.Matelio filmas „Prieš Parskrendant Į Žemę“, kurį mažieji peržiūrėjo susidomėję rodomų vaikų likimu, klausinėdami, ar organizatoriai filme rodomus vaikus sutikę, kalbinę.

Gegužės 28 dieną mokinukai sėdo gaminti žaislų iš natūralių žaliavų, kuriuos atsiųs padovanoti vaikų onkologijos skyriui Santariškių klinikoje Vilniuje – jų draugystės vardan, su nuoširdžiausiais linkėjimais pasveikti.

Gerumo pamokas“ sustiprinto muzikinio lavinimo mokykloje surengė mokykloje dirbantis archeologas ir muzikantas Raimondo Gaviano, kuris savo motyvaciją vykdyti projektą įvardino sakydamas „tiek maža tegalime padaryti, tačiau maži mūsų darbai gali būti labai reikšmingi tiems, kuriems sunkiau.“

Kino Gerumo pamokos tęsiasi ir Lietuvoje, ir užsienyje - į vakarus ir rytus skleidžiant žinią „Gera Daryti Gera“.

Šios iniciatyvos draugai: Lietuvos savivaldybių asociacija, Kauno miesto savivaldybė, Kultūros rėmimo fondas, Vilniaus apskrities viršininko administracija, Užsienio reikalų ministerija, Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas.

Komentarai