Režisieriaus Tomo Smulkio filmo „Pietys“ tarptautinė premjera Anglijoje

"Monoklio" inf.
2010 balandžio 19 d.

"Monoklio" ir LMTA Mokomojoje kino ir TV studijoje sukurtas vaidybinis trumpametražis filmas „Pietys" (rež. Tomas Smulkis), atrinktas į pagrindinę 8-ojo Tarptautinio Glimmer festivalio konkursinę programą. Joje „Pietys" susirungs su filmais iš Irano, Vokietijos, Graikijos, Prancūzijos ir kitų šalių.

 

Hull mieste „Pietys" bus rodomas balandžio 19 ir 20 dienomis. Apdovanojimų ceremonija vyks sekmadienį, balandžio 25 dieną. Glimmer filmų festivalis, yra skirtas trumpametražiams vaidybiniams, eksperimentiniams ir animaciniams jaunų režisierių filmams ir yra puiki erdvė ne tik pristatyti savo filmą, bet ir dalyvauti meistriškumo dirbtuvėse, paskaitose, diskusijose su filmų kūrėjais.

 

„2009 m. žiūrovams pristatytas filmas „Pietys" palankiai įvertintas Lietuvos publikos, todėl smalsu sulaukti užsienio žiūrovų reakcijos“, - būsimais įspūdžiais dalinosi prodiuserė Jurga Gluskinienė.

 

„Pietys“ – poetinė kino pasaka apie vyrą, gyvenantį savo paties spąstuose, nemokantį ir bijantį džiaugtis gyvenimu. Trokštantį, bet nesiryžtantį. Mistinis vėjas nubloškia vyrą į keistą miestą, kuriame jam tenka susidurti su pačiu savimi. Diena, praleista mieste, apverčia jo gyvenimą aukštyn kojomis.

 

Tomas Smulkis baigė Kino ir TV režisūros bakalauro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA). 2008 m. mokėsi Suomijoje, šiuo metu stažuojasi Švedijoje ir tęsia kino ir TV režisūros magistro laipsnio studijas.

 

Daugiau informacijos:

 

www.pietys.lt

 

www.monoklis.lt

Komentarai