61-ojoje “Berlinalėje”, “Panoramos” dokumentinių filmų programoje bus parodytas Manto Kvedaravičiaus filmas “Barzakh”

lfc.lt inf.
2011 sausio 26 d.

61-ojo Tarptautinio Berlyno kino festivalio (“Berlinalės”) organizatoriai šiandien paviešino dokumentinių filmų programą oficialioje festivalio filmų sekcijoje “Panorama”.

 

Tarp dešimties dokumentinių filmų iš viso pasaulio, pakviestų dalyvauti “Panoramos” programoje (joje rodomi ir dokumentiniai, ir vaidybiniai įvairaus metražo filmai), - ir lietuvio režisieriaus Manto Kvedaravičiaus filmas “Barzakh”.

 

Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje, kuris vyks vasario 10 - 20 dienomis, “Barzakh” bus parodytas iškart po  jo pasaulinės premjeros Helsinkio 10-ajame dokumentinių filmų festivalyje “DocPoint” (sausio 25 -30 d.).

 

Šį debiutinį Manto Kvedaravičiaus kūrinį prodiusavo žinomo suomių režisieriaus Aki Kaurismaki prodiuserinė kompanija „Sputnik Oy“ kartu su M. Kvedaravičiumi, tad festivaliuose „Barzakh“ pristatomas kaip bendros Suomijos ir Lietuvos gamybos filmas.

 

Filmo „Barzakh“ projektas buvo pristatytas Vilniuje 2009 metais, festivalio „Kinas prieš melą“ metu.

 

Jis buvo kuriamas 2007- 2009 metais ir pasakoja apie šiandieninį Grozną - Čečėnijos sostinę, apie šalies gyventojų kasdienybę, kurią slegia nežinomybė dėl artimųjų likimų. Čečėnijos gyventojų realybę karas ir prievarta lydi kiekviename žingsnyje.

Komentarai