Kinematografininkų sąjungos klube – metų geriausiu dokumentiniu filmu pripažintas „Barzakh“

Kinematografininkų sąjungos inf.
2011 gegužės 31 d.

Lietuvos kinematografininkų sąjungos Kino klube – šiemet „Sidabrine gerve“ kaip geriausias metų dokumentinis filmas apdovanotas režisieriaus Manto Kvedaravičiaus filmas – „Barzakh“.

 

Čečėnijos mieste, atsigaunančiame po karo, dingsta žmogus. Gyvenimas teka įprasta vaga, tačiau ieškantieji patenka į pasaulį, kuriame susidūrimai su pranašais ir teisininkais, su kankintojais ir kankiniais, su slaptais kalėjimais ir mitiniais ežerais tampa kasdienybe. Kai dingusieji aplanko sapnuose, sakoma, kad jie grįžta iš „Barzakh“ – žemės, tarp gyvųjų ir mirusiųjų.

Filmas „Barzakh“ atidarė „DocPoints“ festivalį Suomijoje bei dokumentinių filmų programą „Panorama Dokumente“ Berlyno tarptautiniame kino festivalyje „Berlinale“ Vokietijoje. Pastarajame filmas apdovanotas „Amnesty international“ premija bei Ekumeninės žiuri prizu. Filmas taip pat laimėjo BELDOCS festivalio Belgrade pagrindini prizą.

Filmas bus rodomas š. m. birželio 2 d., ketvirtadienį, 18.00 val. Lietuvos kinematografininkų sąjungos Kino klube, adresu Vasario 16-osios g. 13/1, Vilniuje.

Komentarai