Vaidybinis Sauliaus Drungos filmas „Anarchija Žirmūnuose“ pelnė „Perspektyvų“ programos prizą 33-iame Tarptautiniame Maskvos kino festivalyje

lfc.lt
2011 liepos 4 d.

Liepos 2 dieną buvo paskelbti 33-iojo Tarptautinio Maskvos kino festivalio laureatai. Tarp jų – ir Sauliaus Drungos filmas „Anarchija Žirmūnuose“.

Filmas dalyvavo konkursinėje festivalio programoje „Perspektyvos“ , kurioje rodomi debiutiniai, pradedančių savo kūrybinį kelią kine režisierių filmai. „Anarchija Žirmūnuose“ ir buvo pripažinta geriausiu kūriniu tarp „Perspektyvos“ autorių darbų. Režisieriui  įteiktas pagrindinis ir vienintelis šios programos prizas šv. Jurgio statulėlė.

„Perspektyvų“  programos filmus festivalyje vertino Serbijos kinotyrininkas Miroljubas Vučkovičius, rusų režisierius Aleksandras Kotas ir kazachų kino režisierius Ermekas Šinarbajevas.

Oficialiame festivalio tinklalapyje kritikas  Aleksejus Vasiljevas filmą pristatė kaip intriguojantį detektyvą. Jis rašo:

„Detektyvinis siužetinis rimas – tas lokomotyvas, kurio dėka ir palaikomas susidomėjimas filmu, kurio pavadinime sugyvena anarchija ir vėlyvojo sovietmečio statybų miegamojo rajono Vilniuje pavadinimas, o garso takelyje kelis kartus paminimas „lietuviškas bardakas“.

(...) aktorė Toma Vaškevičiūtė – filmo inkaras. Ji primena jaunąjį Di Caprio iš filmų „To vaikino gyvenimas“ ir „ Kas graužia Gilbertą Greipą“ ne  tik išoriškai, bet ironiškai primerktomis akomis ir suvaidintu gražuolės merginos išsiblaškymu ji signalizuoja apie protinius savo herojės - seklės ne savo noru- procesus (...)

Filmas apie „lietuvišką bardaką“ aktualus bet kada ir bet kurioje šalyje pasisakymu, kad mokymasis  – šviesa, nesimokymas – tamsa.“  

Komentarai