Aktualu. Lietuvos kino operatorių asociacija (LAC) kviečia teikti filmus apdovanojimui už geriausią kino operatoriaus darbą (apdovanojimo nuostatai)

LAC inf.
2009 gruodžio 7 d.

Lietuvos kino operatorių asociacijos apdovanojimo „Ąžuolas“ nuostatai

Apdovanojimo steigėjai – Lietuvos kino operatorių asociacija skelbia konkursą „Ąžuolo“ apdovanojimui už geriausią kino operatorius darbą lietuviškame kine 2009 m.  Konkurse gali dalyvauti pilnametražiai bei trumpametražiai vaidybiniai ir dokumentiniai kino filmai, kurių oficiali premjera įvyko 2009 m. Apdovanojimo  ceremonija vyks 2010 m kovo mėnesį.

Yra šios „Ąžuolo“ apdovanojimo kategorijos:

·          Už geriausią kino operatoriaus darbą

Apdovanojimo tikslas yra skatinti kino operatorių kūrybiškumą ir talentą, propaguoti  visuomenėje  šią vieną pagrindinių kino profesijų.

Konkursas vyksta dviem etapais.  Pirmame etape penkių narių žiuri, kurią  sudaro trys kino operatoriai ir du kitų kino profesijų žmonės, iš filmų pateiktų konkursui, atrenka ir paskelbia tris „Ąžuolo“ apdovanojimo nominantus. Antrame etape žiuri išrenka laureatą ir paskelbia jį apdovanojimo ceremonijoje.

·          Už kūrybinius gyvenimo pasiekimus

Apdovanojimo tikslas yra pabrėžti ir priminti apie lietuviškos kino operatorių mokyklos tęstinumą.

·          Kino operatorių dėkingumo prizas

Apdovanojimo tikslas yra pabrėžti ir priminti apie kolektyvinį darbo kine pobūdį. Apdovanojimas gali būti skiriamas kino operatoriaus asistentui, apšvietėjui, mechanikui  ar kt. kino operatoriaus komandos nariui, taip pat kitam kino profesionalui.

Šių dviejų apdovanojimų laureatai renkami Lietuvos kino operatorių asociacijos valdyboje.

Kviečiame teikti filmus „Ąžuolo“ apdovanojimui gauti už geriausią 2009 operatoriaus darbą. Norinčius dalyvauti prašome pateikti po vieną filmo DVD  iki 2010 m. sausio 31 d. Kreiptis elektroniniu paštu : lac@lac.lt; president@lac.lt arba tel: 869990146.

Lietuvos kino operatorių asociacijos valdybos vardu

Rimvydas Leipus

Komentarai