2023 /

Roberta

80 min.  –  Dokumentinis  –  80 min., spalvotas, DCP  –  2023
Režisierė : Elena Kairytė
Operatorė : Elena Kairytė
Garsas : Saulius Urbanavičius
Montažas : Darius Šilėnas
Prodiuserė : Rūta Jekentaitė

„Roberta“ - tai dokumentinis filmas – „coming out of age“ istorija apie merginą vardu Roberta, gyvenančią Vilniuje ir ieškančią savo vietos pasaulyje.

Robertai reikia nedaug – ji nori gyventi ramiai, bet nenuobodžiauti. Šios dvi priešpriešos filmo heroję dažnai nuveda į destrukciją. Filme chronologiškai dėliojami herojės gyvenimo įvykiai. Stebint Robertą vis naujame gyvenimo etape, išryškėja jos kartą lydintis ekonominio ir dvasinio nestabilumo, neužtikrintumo, nuolatinio judėjimo jausmas.

Mėgindama įsitvirtinti gyvenime, ji nuolat keičia namus, darbą, pomėgius ir savo įvaizdį. Jos gyvenimas nepastovus ir chaotiškas, vienintelė tikra draugė, prie kurios ji yra iš tiesų prisirišusi - šunelė Aja.

Roberta gali prisitaikyti prie įvairių gyvenimo aplinkybių, ji neturi ambicijų būti geriausia, nesiekia išsilavinimo, geresnio darbo, komfortiškesnio gyvenimo. Ji puikiai perteikia šio amžiaus dvasią - ekonominio ir dvasinio nestabilumo, neužtikrintumo, nuolatinio judėjimo jausmą. Šiame dokumentiniame filme pasakojama Robertos istorija yra universali, nes tokiomis nuotaikomis gyvena ne tik Lietuvos, bet ir dauguma Europos jaunų žmonių. Stebint kelis metus fiksuotą Robertos kasdienybę ir pasirinkimus, ima ryškėti jauno šiuolaikinio žmogaus portretas ir jį lydintys vidiniai bei išoriniai sunkumai.

 

Anonsas: https://youtu.be/AqyFjoS6cQA