Išleistas skaitmeninis Kristinos Buožytės filmo „Aurora“ garso takelis, sukurtas kompozitoriaus Peter Von Poehl

"Tremoros" inf.
2013 balandžio 22 d.

Išleistas skaitmeninis Kristinos Buožytės filmo „Aurora“ (angl. „Vanishing Waves“) garso takelis, sukurtas kompozitoriaus Peter Von Poehl, JAV ir Rytų Europoje.

Filmo garso takelį sukūrė švedų kilmės Paryžiuje gyvenantis filmų muzikos kompozitorius, dainų autorius Peter von Poehl, dirbęs su tokiomis grupėmis kaip AIR, Phoenix, Chris Issak, Ben Harper ar Brian Wilson. Į albumą įtraukti vokiečio Michael Fakesch, italų filmų kompozitoriaus Teho Teardo, paryžiečio muzikanto ir solisto Pánico, šveicaro Christophe Calpini ir italų kompozitoriaus ir muzikos prodiuserio Ivan Iusco sukurti dainų remiksai. „Auroros“ garso takelį galima įsigyti pagrindinėse skaitmeninėse muzikos platformose, tokiose kaip itunes ar amazon. Vakarų Europoje albumas bus pasiekiamas jau visai netrukus.  

„Auroros“ garso takelis – tai visą nuotaikų paletę sukurianti muzikinė kelionė, kuri įtaigiai perteikia siurrealų filmo siužetą. Muzikos pagrindą sudaro mediatyvinis (ambient) rokas perpintas su avantgardiniam džiazui būdingais disonuojančiais garsais, kurie išryškina ir sustiprina filme tvyrančias pagrindinių herojų baimes ir jų ieškojimus.

Fantastinis romantinis trileris „Aurora“, atskleidžia besąlygiškos meilės ir aistros istoriją, kuomet jaunas vaikinas Lukas mokslinio eksperimento metu prisijungia prie komoje esančios Auroros sąmonės. Herojai, išgyvendami abipusius jausmus paraleliame gyvenime, provokuoja žiūrovą susimąstyti apie kūno ir minčių galią, apie mylimo žmogaus pajautą ir jo įsivaizdavimus, apie tai, kas tikra, o kas ne.

Filmą „Aurora“ prodiusavo nepriklausoma Lietuvos kino gamybos kompanija TREMORA kartu su ACAJOU FILMS (Prancūzija) ir LES FILMS DU CINEMA (Belgija). Muzikos leidyba rūpinosi – JUST TEMPTATION LIMITED. Filmo gamybą parėmė Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Europos kino rėmimo fondas EURIMAGES ir Europos Sąjungos paramos audiovizualiniam sektoriui programa MEDIA.

Nuotraukose - filmavimo akimirkos.

"Tremoros" archyvo nuotr.

Komentarai