Animatorė Jūratė Leikaitė kviečia į parodą „Animacijos magija“ (bus galima paliesti, pamatyti, paklausyti...)

Pagal rengėjų inf.
2013 rugsėjo 3 d.

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje rugsėjo 5 d. 17 val. dailininkė ir režisierė Jūratė Leikaitė kviečia parodos „Animacijos magija“ lankytojus linksmai pasinerti į animacijos magijos ir Laimos bei jos padėjėjų laumių kerų pasaulį! Parodoje išvysite ne tik animacinių filmų eskizus, piešinius, dekoracijas, kadruočių pavyzdžius, bet ir tapybos darbus, panaudotus kuriant animacinį filmą „Taip Laima lėmė“.

Parodoje bus pristatoma autorės animacinių filmų kolekcija.

Rugsėjo 5–27 dieną parodoje veiks edukaciniai užsiėmimai 5–8 klasių moksleiviams ir animacijai neabejingiems suaugusiems, kuriuos ves parodos autorė Jūratė Leikaitė-Aškinienė. Užsiėmimams reikia užsiregistruoti iš anksto. 

DĖL EDUKACIJOS UŽSIĖMIMŲ PRAŠOME skambinti Muziejaus Edukacijos koordinatorei Daivai Krutulienei tel. +370 616 71133 

Parodoje bus galima PALIESTI, PAMATYTI, PAKLAUSYTI 

PALIESTI – animacines scenas. 

Parodoje vaikai galės pamatyti, kaip atrodo skirtingų filmų kadruotės ir fonai, filmų eskizai ir užbaigto filmo kadrai, sužinos, kas yra celiuloidas, ant kurio buvo piešiami filmai, kai Lietuvoje nebuvo kompiuterio. Pasklaidys tikras animacinių filmų scenas ir pamatys, kiek reikia sukurti piešinių, kad atgytų filmo personažai – sraigė Maiva, drugelis Trambolinas, išdykę miško vabalai. Taip pat sužinos, kad, pavyzdžiui, 7 minučių filmui nupiešti buvo sunaudota net 500 kilogramų popieriaus! 

PAMATYTI – filmus iš autorės sukurtų animacinių filmų kolekcijos  bei dokumentinius filmus apie animaciją. 

Kiek laiko piešiamas vienas filmas? Ar daug žmonių dirba filmo kūrimo procese? Kiek reikia įdėti triūso animaciniam filmui sukurti? Atsakymus rasite dokumentiniuose filmuose apie animacinių filmų kūrimą. 

PAKLAUSYTI – parodą pristato filmų autorė Jūratė. 

Kur mokytis tiems, kurie nori tapti animacinių filmų kūrėjais? Nuo ko prasideda animacinis filmas? Iš kur scenaristai semiasi idėjų filmams? Kas yra animacinio filmo scenarijus ir kadruotės – piešinėliais papasakota istorija, o gal mažytis komiksas? 

Į visus jūsų klausimus atsakys animacinių filmų režisierė ir dailininkė Jūratė Leikaitė-Aškinienė. 

Paroda veiks iki rugsėjo 27 dienos.

 

 

Komentarai