Kino teatre “Pasaka” – animacinių filmų kūrimo paslaptys mažiesiems žiūrovams

"Pasakos" inf.
2013 lapkričio 22 d.

Lapkričio 24 d. 14 val. kino teatras “Pasaka” ir animacinių filmų festivalis “Tindirindis” kviečia į animacinių filmų kūrimo dirbtuves vaikams. Mažieji kino teatro lankytojai ir jų tėveliai turės galimybę pamatyti, kaip atrodo skirtingų filmų kadruotės, eskizai ir pabaigto filmo kadrai bei fonai. Taip pat su profesionalių animatorių pagalba patys sudalyvaus animacinio filmo kūrime.

 

Užsiėmimus su vaikais praves animacinių filmų kūrėjai Jūratė Leikaitė ir Valentas Aškinis. Jie atsakys į įvairius klausimus: Kaip prasideda animacinio filmo gimimas? Iš kur scenaristai semiamasi idėjų filmams? Piešinėliais papasakota istorija - gal tai mažytis komiksas? Dirbtuvėlių dalyviai sužinos, kiek reikia piešinių vienai sekundei filmo? Kaip piešiamas judesys? Kiek laiko užtrunka nupiešiati vieną filmą? Ar daug žmonių dirba filmo kūrimo procese? Kur mokytis tiems, kurie nori tapti animacinių filmų kūrėjais?

 

Sužinoję visas animacinių filmų kūrimo paslaptis, mažieji žiūrovai ant ilgų popieriaus juostų ir animacinių knygelių patys suanimuos katinėlį, princesę, užaugins gėlę arba pastatys namą. Didesnieji vaikai pieš personažus ir dekoracijas animaciniam filmui „Sniego ir Šalčio šalis“.

 

O po nuotaikingų dirbtuvėlių, visi dalyviai žiūrės rinktinę animacinių filmų festivalio "Tindirindis" programą - “Pasakų pasaulis”, kurią sudaro nuostabios įvairių šalių pasakų ekranizacijos ir interpretacijos. Baltarusių liaudies pasakos motyvais sukurtas „Filipukas“ dar sykį įrodys seną išmintį - gerumu galima suminkštinti net ir visiškai sudiržusią širdį, o „Snieguolė ir Rožytė“ pasakos apie tikrąją meilę. Žiūrovai pamatys ir vizualiai įspūdingą klasikinės pasakos adaptaciją – „Joniukas ir Gretutė“. Norvegų miško pasaka „Grybų monstras“ nuves į nuostabų miško pasaulį, kuriame gyvena keistas, tačiau labai mielas gauruotas padaras. Pagal uigūrų pasaką sukurtame filme „Pasaka apie Chotano kilimą“ audžiamo kilimo gijose ir raštuose bus papasakota gyvūnų medžioklės istorija.

 

Bilietus į dirbtuvėles ir filmų programą galima įsigyti  internetu: www.tiketa.lt arba kino teatro kasoje. Dirbtuvėlės vaikus lydintiems suaugusiems yra nemokamos, todėl sekmadienio popietę kino teatre “Pasaka” yra laukiami ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai.

 

Daugiau informacijos: www.kinopasaka.lt
Komentarai