Lietuviškas dokumentinio kino projektas „Liebe Tante, Guten Tag!” (liet. “Brangi teta, laba diena!”) buvo apdovanotas pagrindiniu prizu Rytų Europos dokumentinių filmų forume

"Tremoros" inf.
2014 kovo 10 d.

Vakar pasibaigusiame  Rytų Europos dokumentinių filmų forume lietuviškas dokumentinio kino projektas  „Liebe Tante, Guten Tag!” (liet. “Brangi teta, laba diena!”) buvo apdovanotas pagrindiniu prizu. Paskutinę dieną vykusiame projektų pristatymo renginyje buvo pristatyta 20 projektų. Projektai iš Lietuvos, Rumunijos, Rusijos, Vengrijos, Kroatijos, Lenkijos, Čekijos buvo pristatyti  TV programų sudarytojams (angl.commissioning editor), festivalių programų sudarytojams, distributoriams, pardavimų agentams, prodiuseriams, fondų atstovams.

                                                                                          

Filmo projektas "Liebe Tante, Guten Tag!" pasakoja dviejų seserų istoriją, kurioje jos tyrinėja savo vokiečių kilmės močiutės praeitį, ieško paralelių su savo gyvenimais ir atskleidžia netikėtas šeimos paslaptis.

 

Projektas buvo vystytas Ex Oriente Film meistriškumo dirbtuvėse, kurios yra rengiamos Čekijos dokumentinio kino instituto ir yra vienas geriausiai vertinamų dokumentinių filmų mestriškumo kursų. 3 sesijų metu vystoma projekto idėja, įgyvendinimo būdai ir priemonės, gamybos, finansavimo, filmo pristatymo, platinimo, sklaidos strategijos. Trečiosios sesijos metu, 2 dienų projektų pristatymo forume,  projektas pristatomas įvairių televizijų programų sudarytojams, platintojams, festivalių programų sudarytojams, filmo rodytojams, finansuotojams, fondu atsotvams bei prodiuseriams. Šis pristatymas yra iššskirtinė proga vienu metu pristatyti projektą didelei profestionalų auditorijai, kuri išskirtinai dirba su dokumentiniu kinu. Po pristatymo vyksta individualūs susitikimai su forumo dalyviais, kurių metu galima dar detaliau pristatyti projektą ir taip surasti projektui reikalingus bendros gamybos partnerius, finansuotojus, platintojus ir rodytojus.

 

„Papasakoti šeimos istoriją filme „Liebe Tante, Guten Tag!” paskatino mūsų - dviejų sesių - diskusija apie tabu šeimoje, apie savo šaknis ir daugybę nežinomųjų šeimos istorijoje. Šis filmas tartum tyrinėjanti kelionė, ekspedicija į savo šeimos patirtį pokario Lietuvoje ir dabartinio Kaliningrado sienos paribiuose.“ – sakė filmo autorės seserys Vilma ir Jūratė Samulionytės.

“Kino gamybos kompanija “Tremora” jau beveik10 metų sėkmingai dirba vaidybinio kino gamybos srityje. Šis projektas – antrasis kompanijos prodiusuojamas dokumentinis filmas. Buvo labai naudinga dalyvauti šiame renginyje ir susipažinti su dokumentinio kino gamybos specifika, tendencijomis, užmegzti  ryšius su dokumentinio kino kūrėjais ir tais, kurie prisideda prie to, kad filmas būtų sukurtas, arba būtų pamatytas žiūrovų.” – džiaugėsi filmo prodiuserė Ieva Norvilienė.

 

Filmas „Liebe Tante, Guten Tag!” bendros gamybos su Vokietija projektas. Filmo gamybos kompanija UAB “Tremora” (Lietuva), “Dagstar Films” (Vokietija). Projekto gamybą finansuoja Lietuvos kino centras.

 

Komentarai