Antrą kartą Vilniuje vyks kūrybinės dirbtuvės “NordBaltic Incubator 14”

Rengėjų inf.
2014 spalio 9 d.

Jau šį savaitgalį (spalio 12 d.) Audiovizualinių Menų Industrijos Inkubatorius (AMII) duris atveria jauniesiems kino kūrėjams, kurie panaudodami vizualines priemones pasakos istorijas apie Vilniaus miestą. NordBaltic Incubator’14 organizuojamas antrą kartą siekiant įgyti tęstinio projekto statusą.

NordBaltic Incubator’14 edukacinis projektas skirtas studentams ir jauniesiems menininkams, kurio metu panaudojant modernią techninę bazę, taikant netradicinius mokymo ir kūrybos metodus, bus sukurti dokumentiniai ir eksperimentiniai trumpametražiai filmai apie Vilnių. Dirbtuvės grįstos  “teorija + praktika + indvidualus darbas komandoje” principu, o tikslinė projekto grupė – pažengę studentai ir jaunieji menininkai aktyviai veikiantys audiovizualinėje rinkoje. Projekto metu dalyviai gilinsis į dokumentinio ir eksperimentinio kino gamybos aspektus, pripažinti kūrėjai (Arūnas Matelis, Audrius Stonys, Mantas Kvedaravičius, Ričardas Matačius) padės tobulinti filmų siužetus, vyks susitikimai su jaunaisios kartos dokumentinio kino kūrėjais, jų filmų peržiūros o taip pat filmų analizės atviros diskusijos principu. 

Vėliau, vyks filmų filmavimo ir postprodukcijos darbai. Šio NBI’14 etapo metu dalyviai praktiškai įgyvendins kūrybinius sumanymus. Dirbtuvės organziuojamos AMII bendradrbiaujant su Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademija bei Latvijos Kultūros Akademija. 

Daugiau info apie projektą: www.nordbalticincubator.lt 

 

Komentarai