„Kunigo naudą velniai gaudo“ aktorius J. Gricius: „Aš kaip visi normalūs bičai - nepiktybinis chuliganas“

Rengėjų inf.
2015 spalio 21 d.

Jonas Gricius – nėra naujas veidas pramogų pasaulyje. Jis ne vienerius metus vaidina „Videometros“ kuriamuose TV serialuose. Šį rudenį aktorius tapo ir vienu iš pagrindinių TV3 serialo „Bruto ir Neto“ personažų. Būtent jis – nutrūktgalvis Bruto -  lapkričio 13 d. pasirodys ir didžiuosiuose šalies kino ekranuose, nuotaikingoje komedijoje „Kunigo naudą velniai gaudo“.

Ne paslaptis, kad rašant serialo „Bruto ir Neto“ scenarijų, jo autoriams – Justinai Dirsei ir Rolandui Skaisgiriui – gimė mintis sukurti filmą. Pasinaudojus jau sukurtais ir netrukus žiūrovų pamėgtais personažais gimė kriminalinės komedijos idėja. Tiesa, sukurta pagal vieną žymiausių 20-ojo amžiaus rašytojos Žemaitės apysakų „Kunigo naudą velniai gaudo“. 1903 m. parašytą istoriją jie perkėlė į šiuos laikus ir papasakojo, kokie žmonės gali būti godūs, jei tik atsiranda galimybė pralobti.

„Bruto tiek seriale, tiek ir filme, yra naivus, nepiktybinis kvailelis, kuris gyvena šia diena. Jis absoliučiai negalvoja, kas bus toliau ir visiškai nemąsto apie pasekmes. Jeigu nutinka bėda, jis tiki, jog viskas išsispręs savaime. Aš ir Bruto yra kaip visi normalūs bičai - nepiktybiniai chuliganai“, - apie savo personažą pasakoja J. Gricius.

Bruto ir jo geriausias draugas Neto (akt. Šarūnas Banevičius) kriminalinėje komedijoje „Kunigo naudą velniai gaudo“ nuolat patenka į keistas, kvailas, juokingas ir netikėtas situacijas. Du draugai nuolatos atsiduria netinkamoje vietoje.

„Su aktoriumi Šarūnu Banevičiumi esame geri bičiuliai, buvę kursiokai, todėl kartu dirbti sekasi puikiai. Vienas kitą pažįstame labai gerai. Džiaugiuosi, jog vaidiname kartu su Šarūnu“, - sako aktorius.

Kartu su visa filmo kūrybine komanda mėnesį laiko praleidęs Varėnos rajono Rudnios kaime, J. Gricius tokia patirtimi tik džiaugiasi: „Kaime nebuvo nei mobilaus ryšio, nei parduotuvės ar interneto, bet tai man nebuvo jokia bėda. Pagaliau galėjau nuo visko pailsėti, - patikino seriale „Bruto ir Neto“ išgarsėjęs aktorius.

Juoktis iki ašarų priversianti kriminalinė komedija „Kunigo naudą velniai gaudo“ siekia parodyti, ne tik koks gražus ir naujas yra kaimas, kokie nevykėliai yra piktadariai, bet ir kad amžinos vertybės visuomet yra ir bus. Nesvarbu ar tu gyveni 2015 m. ar 1903 m.

„Šis kino filmas nustebins žiūrovus tuo, kad jis yra kitoks, nei visi lietuviški kino filmai. Viskas vyksta labai greitai, daug juokingų situacijų ir improvizacijos. Todėl aktoriams buvo labai lengva įsijausti į vaidmenį. Manyje šiaip yra kokie dvidešimt penki Jonai. Tai filmuojant teko tik atsirinkti kuris Jonas yra Bruto“, - juokavo J. Gricius.

Naują lietuvišką kriminalinę komediją „Kunigo naudą velniai gaudo“ kino teatrų lankytojai galės pamatyti jau nuo lapkričio 13 dienos. Joje vaidmenis kurs garsiausi kino, teatro ir televizijos serialų aktoriai.

 

Nuotraukoje - Jonas Gricius, Šarūnas Banevičius, Kęstutis Jakštas.

Komentarai