Maskvos kino festivalyje įvyko Arūno Matelio filmo “Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta” peržiūros

"Nominum" inf.
2018 balandžio 25 d.

Režisieriaus Arūno Matelio filmas “Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta” pirmą kartą pristatytas Rusijoje, Maskvos tarptautiniame kino festivalyje. Filmo premjeroje dalyvavo filmo režisierius, vyko diskusija. Tai jau trečiasis A klasės kino festivalis, į kurį atrinktas šis filmas.

“Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta” dalyvauja festivalio dokumentinių filmų programoje “Laisva mintis” (angl. Free thought). Tai išskirtinė programa, kurią sudaro  reikšmingiausi dokumentiniai filmai iš viso pasaulio, turėję didžiausią pasisekimą kino teatruose, festivaliuose. Čia taip pat dalyvauja įsimintinas Kinijos menininko Ai Weiwei filmas “Human Flow” bei Ispanų režisieriaus Pedro Almodovar prodiusuotas pirmasis dokumentinis filmas “The Silence of Others”.  

Filmą Maskvoje pristatė ir pokalbį vedė festivalio dokumentinės programos direktorius Grigory Libergal. “Arūno Matelio filmai – tai visuomet kerinti ir įtaigi kelionė į vizualinį kino pasaulį,” – sakė jis. Taip pat buvo prisiminta, kad Arūnas Matelis šiame festivalyje jau dalyvavo 2006 metais su gausiai apdovanotu filmu “Prieš parskrendant į žemę”. Filmas rodytas toje pačioje programoje “Laisva mintis”. Tais metais programa buvo pristatyta pirmą kartą.

Kino festivalio dalyviai pastebėjo, kad itin reta, jog viena iš didžiausių festivalio salių būtų skirta dokumentiniam filmui. Tačiau “Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta” surinko gausybę žiūrovų, tarp kurių rinkosi ir Lietuvos bendruomenės atstovai, Lietuvos ambasados Maskvoje darbuotojai. Po filmo vykusi diskusija užsitęsė beveik iki vidurnakčio.

Maskvos tarptautinis kino festivalis priklauso A klasės festivalių grupei, kartu su Kanų, Venecijos, Berlyno festivaliais. A. Matelio naujausiam filmui tai jau trečiasis A klasės festivalis. Pristatymo partneris Maskvos kino festivalyje – Lietuvos kino centras.  “Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta” taip pat pristatytas daugybėje kitų prestižinių festivalių, atsiėmė keturis tarptautinius apdovanojimus, ne kartą buvo pripažintas žiūroviškiausiu festivalių filmu.  

Filmas “Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta” toliau keliauja į Rygą. Nuo penktadienio, balandžio 27 dienos, filmas pradedamas rodyti Latvijos kino teatruose.

Komentarai