Lietuvių kino operatorius renka finansinę paramą prestižinėms studijoms Holivude

Rengėjų inf.
2018 birželio 21 d.

Geriausiu Lietuvos kino operatoriumi pripažintą Saulių Lukoševičių prieš kelias savaites pasiekė labai maloni žinia - jis sėkmingai įstojo į stipriausią pasaulyje kino operatorių mokyklą, konservatoriją - Amerikos Filmų Institutą (AFI) Los Andžele magistro studijoms. Iš Vilkaviškio kilusiam kino operatoriui ši naujiena - tai atkaklaus darbo ir pastangų rezultatas, kuriam buvo ruoštasi daugiau nei penkis metus. Įstoti į šią prestižinę Holivudo kino mokyklą kol kas pavyko tik vienetui lietuvių, čia kino meno mokėsi nuo David Lynch iki Darren Aranofsky ir kitų „Oskarus” pelniusių režisierių bei operatorių.

Dviejų metų kino operatoriaus specialybės studijos lietuviui operatoriui - ypatinga proga garsinti Lietuvos vardą ir tapti konkurencingu aukščiausio lygio kino kūrėju bei dirbti dideliuose kino produkcijos projektuose ne tik nacionaliniu, bet ir pasauliniu lygmeniu. Šiuo metu S.Lukoševičiaus filmografiją sudaro dešimt trumpametražių ir keturi ilgametražiai filmai. Dalis jų buvo rodomi prestižiniuose tarptautiniuose kino festivaliuose,  keli iš jų sulaukė ne tik auditorijos simpatijų, bet ir gavo apdovanojimus. Trumpametražis filmas „Žiema” (rež. Cristina Picchi) buvo parodytas daugiau nei 250 festivalių ir gavo net 14 apdovanojimų, įskaitant 2013 m. Europos Kino Apdovanojimų nominaciją geriausio trumpametražio filmo kategorijoje. O praėjusiais metais Sauliaus pirmasis ilgametražis dokumentinis filmas „Ateljė: Rojaus Drabužiai” (rež. Albina Griniūtė) laimėjo 2 apdovanojimus žymaus operatoriaus V. Zsigmondo festivalyje Vengrijoje ir tai atnešė lietuviui kūrėjui patį svarbiausią Lietuvos kino operatorių asociacijos apdovanojimą „Ąžuolas”. Šie profesiniai įvertinimai itin reikšmingi jaunajam kino profesionalui, tačiau tuopat metu tai skatina toliau mokytis ir tobulinti žinias, todėl tikslingai kelis metus buvo ruošiamasi studijoms Holivudo kino mokykloje.

Tačiau kryptingas pasiruošimas stojimui, talentas, turimos žinios ir praktika yra, deja, nepankamas garantas Sauliui mokytis vaizdo pasakojimo subtilybių. Studijos Amerikos Filmų Institute yra lietuviams neregėto brangumo, kaina kartu su pragyvenimu Los Andžele siekia beveik 150 tūkst. eurų. Ir kaip teigia pats kino operatorius S. Lukoševičius, akivaizdu, kad be išorinės finansinės “injekcijos” išvykti studijuoti bus tiesiog neįmanoma. Todėl biulių ir kolegų paragintas jaunasis kino profesionalas, ryžosi ieškoti finansinės paramos. Šiam tikslui pradėjo intensyvią sutelktinio finansavimo kampaniją internetinėje platformoje „Indiegogo” ir prašo prie jo svajonės įgyvendinimo prisidėti tiek kino mylėtojus, tiek kultūros mecenatus. Anot operatoriaus skaičiavimų, jeigu 10 žmonių verslininkų, mecenatų sudėtų po 10 tūkst. eurų arba 20 tūkst. žmonių sudėtų bent po 5 eurus - svajonė išsipildytų.

Daugiau informacijos galima išgirsti sutelktinio finansavimo kampanijos video pristatyme: https://vimeo.com/275045974

Paramą galima skirti per INDIEGOGO platformą igg.me/at/afi

Filmų Showreelas:

https://vimeo.com/259779729/bdf6a1d0be

Reklamų Showreelas:

https://vimeo.com/256429838

KONTAKTAI:
Saulius Lukoševičius
Mob. 862141245
el.paštas: saulius.lukosevicius@gmail.com 
www.lukosevicius.net

www.lukosevicius.wordpress.com

Nuotraukoje - operatorius Saulius Lukoševičius flmavimų kalnuose metu.

 

Komentarai