Rudenį žiūrovai pamatys du naujus režisieriaus Vytauto V. Landsbergio filmus

"A Propos" inf.
2004 rugsėjo 4 d.

Studijoje "A Propos" baigtas kurti pilnametražis dokumentinis filmas "Dabar ir mūsų mirties valandą”. Į vienos valandos filmą autorius, kino ir teatro režisierius Vytautas V. Landsbergis, sudėjo beveik dešimtmetį rinktą kino ir video medžiagą apie žmones, išgyvenusius komos būseną, ir galinčius papasakoti kitiems apie tai, kad prisilietimai prie ano pasaulio anaiptol nėra baisūs ar tragiški. Grįžę iš ano pasaulio žmonės dažnai teigia, kad jis sklidinas harmonijos ir džiaugsmo .

Filme bandoma praskleisti nežinomybės uždangą į anapusinį, pomirtinį pasaulį. Čia savo transcendentine patirtimi dalinasi žmonės, sugrįžę iš komos būklės - akušerė Svieta Smertjeva, Nomeda Abromaitienė, Neringa Lašienė. Apie subtilius sielų pasaulio pajutimus, regėjimus pasakoja regėtojai Anelė Matijošaitienė, Povilas Žėkas, dailininkas Virginijus Kašinskas, alpinistas Vladas Vitkauskas, kino režisierius Jonas Mekas.

Filmą filmavo operatoriai Tomas Andrijauskas ir Domantas Vildžiūnas, montavo - Eimantas Belickas.

Filmo premjerą Vytautas V. Landsbergis surengs spalio mėnesį. Filmą ketinama parodyti ne tik Vilniaus žiūrovams - jo peržiūros planuojamos visos Lietuvos kino teatruose, kultūros namuose ir klubuose.

O šiuo metu vykstančiame "Tinklų” festivalyje tarp daugybės naujų lietuviškų filmų bus surengta trumpametražio V.V. Landsbergio filmo “Apreiškimai Jonukui” premjera. Septynerių metų vaikas, važiuodamas traukiniu po garsiąsias apreiškimų vietas Šiluvoje, Keturnaujienoje, Lurde (Prancūzija), Fatimoje (Portugalija), klausia ar galima kalbėtis su Dievu? Jis svarsto apie tai, kas yra apsireiškimas...

Komentarai