Animacijos režisierės Jūratės Leikaitės paroda "ištremta" į Pranciškonų vienuolyną

Rengėjų inf.
2008 kovo 26 d.

„Pranciškonų rūmuose“, Vilniuje, Trakų g.9/1, 2008 m. kovo 27 d., ketvirtadienį, 16 val. atidaroma animacinių filmų režisierės ir dailininkės JŪRATĖS LEIKAITĖS kūrybos paroda.

Parodoje eksponuojami įvairiausia technika atlikti darbai. Visus darbus sieja animacija. Sfinksai, vilkolakiai, juodi katinai, dūkstantys nykštukai, liepsnojantys margučiai ir kiti vaizdai, atkeliavę iš autorės animacinių filmų, sukurtų ir dar kuriamų.

Viena parodos dalis skirta animaciniam filmui „Margučių rytas“ apie lietuviškų margučių raštų grožį ir apie Velykės burtus.

Čia taip pat eksponuojami eskizai ir kadrai iš animacinio filmo „Užgavėnės“, kurio atlikimo technika sudėtinga, koliažinė, derinanti bei jungianti fotografijas ir pieštus personažus.

Paveikslų ciklas „Verbų margumynai“ - iš būsimo filmo apie Vilniaus verbas.

Parodos lankytojai gali pamatyti paveikslus, kurie vėliau taps naujo animacino filmo „Laumių būrimai“ fragmentais. Šie darbai atspindi autorės ieškojimus, kuriant filmo eskizus,  scenas, personažus ir fonus.

Pristatomas DVD diskas „Lietuvių animacija. Šventės ir sakmės“, išleistas 2007 metais, kuriame galima pamatyti Jūratės Leikaitės animacinius filmus, bei dokumentinius filmus, susipažindinančius su kūrybos užkulisiais.

Paroda veiks iki gegužės 12 dienos.

 

 

Komentarai