Režisierės Inesos Kurklietytės “Varnų ežeras" keliauja po pasaulinius kino forumus

"Ketvirtos versijos" inf.
2009 balandžio 9 d.

Režisierės Inesos Kurklietytės filmas "Varnų ežeras" šiandien, balandžio 9 d., pristatomas Lucknow, Indijoje, vykstančio tarptautinio filmų vaikams festivalio konkursinėje programoje. Gegužės 9 d. "Varnų ežeras" rodomas Romoje. Europos naujuosius filmus pristatančiame festivalyje EUROCINE 27. Gegužės 13 d. filmas pristatomas Egipte, Čekijos ambasados organizuojamame festivalyje "EU Film Club".

 

Iki šiol reikšmingiausias "Varnų ežero" pelnytas apdovanojimas suteiktas tarptautiniame 2007 m. gruodžio pradžioje vykusiame Olimpijos kino festivalyje Graikijoje - Inesa Kurklietytė buvo pripažinta geriausia režisiere. Filmo kūrėjai džiaugiasi ir toliau - kiekvienas kvietimas dalyvauti konkursinėje kino festivalio programoje jau yra svarbus pripažinimas.

Filmas dažnai kviečiamas dalyvauti festivaliuose, kurie skirti pristatyti šiuolaikinę Europos kino įvairovę bei kuriuose pažindinama su įvairių Senojo žemyno šalių, tautų tikrove, kultūra, socialiniais santykiais. Toks yra ir "Varnų ežeras":  Menine prasme filmas įdomus, nes, kaip sako režisierė Inesa Kurklietytė, jis nėra standartinės, įprastos formos ar žanro, jame susipina dokumentika ir vaidybinio filmo stilistika, svarbi ir filmo poetika.  Filme jautriai ir tiksliai atskleidžiamas šiuolaikinis, tikras vaiko pasaulis, tad jis gali būti vadinamas ir informacijos apie mūsų laikus, ir estetinio pasitenkinimo šaltiniu.

 

Lietuvoje "Varnų ežero" premjera įvyko 2007 m. gegužę. Filmas dalyvavęs tarptautiniuose festivaliuose Lenkijoje, Kenijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Graikijoje, Suomijoje. Teisę į "Varnų ežerą" yra įsigiję "Tropicalstorm Entertainment" filmų platinimo įmonė bei Lenkijos televizijos  ir "Eurochannel" kanalai.

Komentarai