Rugsėjį pasirodys animatoriaus ir dailininko Iljos Bereznicko DVD „Baubas“

"Videoline" inf.
2010 rugpjūčio 18 d.

Ar dar pamenate nuotaikingą animacinį filmuką apie patį baubiausią iš baubų? Visiems jo gerbėjams ir mažiesiems žiūrovams – geros žinios! Rugsėjo mėnesį prekyboje pasirodys animacinių filmų režisieriaus ir dailininko Iljos Bereznicko animacinių filmukų DVD „Baubas & Co”.

Jame mažieji kino žiūrovai ir jų tėveliai ras aštuonis nuotaikingus įvairių žanrų filmukus: „Senelis ir senelė“, „Tik nereikia mūsų gąsdinti“, „Elektroninis piratas“, „Svajuko dramblionės“, „Baubo aritmetika“, „Baubo liga“, ‚Lalala“ ir, be abejo, legendinį „Baubą“

„Baubas“ - turbūt vienas geriausių lietuviškos animacijos kūrinių. Kiekvienas vaikas, žiūrėdamas šį filmuką, galvoja, kaip gera būtų susidraugauti su pagrindiniu personažu – Baubu. Suaugę žiūrovai žavisi kūrėjo fantazija.

Beje, „Baubas“ – įvertintas ir pamėgtas mažų ir didelių žiūrovų ne tik Lietuvoje. Šio filmo pagrindinis veikėjas pakeri žiūrovus savo žavesiu, linksmumu, išradingumu, elegantiškumu. Jis valgo kaktusus, siausdamas įtraukia į fantastiškus nuotykius. Filmo laikas trykšta ryškiu spalvų ir įvykių fejerverku.

„Baubas“ 1986 metais buvo apdovanotas pirmuoju prizu Tomar animacinių filmų vaikams ir jaunimui festivalyje.

Šio filmo autorius I.Bereznickas – neeilinė asmenybė, architektas, karikatūristas, dalininkas animatorius, vienas iš lietuviškos animacijos pradininkų.

Lietuvos animacinio kino režisierius, dailininkas, scenaristas gimė 1948-siais sausio 1 d. Vilniuje. 1970 metais baigė architektūrą Kauno politechnikos institute, 1985-siais – režisūrą Aukštuosiuose scenaristų ir režisierių kursuose Maskvoje. Nuo 1985 m. su pertraukomis Lietuvos kino studijos režisierius, dailininkas. Dirbo Izraelio, Norvegijos, JAV kino studijose. Nuo 2002 m. su pertrauka Vilniaus dailės akademijoje dėsto animaciją. Kursas įvestas jo iniciatyva Fotografijos ir medijos meno katedroje. 2003-2004 metais dėstė Vizualiojo meno mokykloje Niujorke.

Sukūrė knygų iliustracijų, karikatūrų. Nuo 1973-ųjų dalyvauja karikatūrų parodose Lietuvoje ir užsienyje.

Komentarai