Festivalyje «2morrow/Завтра» įvyks Šarūno Barto filmų retrospektyva: „Barto filmai – autorinis europietiškas kinas pačiu sąžiningiausiu jo pavidalu“

lfc.lt
2010 spalio 13 d.

Rytoj, spalio 14 d., Maskvoje prasideda 4-asis šiuolaikinio kino festivalis «2morrow/Завтра». Šio festivalio sumanytojas - režisierius Ivanas Dychovičnij. Per keturis metus festivalis tapo vienu svarbiausių Maskvoje vykstančių forumų, kurio tikslas palaikyti ir skatinti naujas kino tendencijas ir kryptis, supažindinti žiūrovus su pasauliniu autorinio kino kontekstu.

 

Šiame festivalyje spalio 15 dieną prasideda 8 režisieriaus Šarūno Barto filmų retrospektyva. Bus parodyti filmai „Eurazijos aborigenas“, „Septyni nematomi žmonės“, „Laisvė“, „Mūsų nedaug“,„Namai“,„Koridorius“, „Trys dienos“ „Praėjusios dienos atminimui“.  

 

Programa kaip reta puikiai pristatyta internete – kiekvieną filmą lydi ne anotacija, o mini recenzija, nusakanti kūrinių pobūdį, „giminystę“ su garsiausių pasaulio kino autorių kūriniais. Net apmaudu, kad nenurodytas aprašymų autorius, nes tekstai ne tik profesionalūs, bet ir originalūs.

 

Šio festivalio programų direktorius, kino kritikas Antonas Mazurovas leidiniui „Rolling Stone“ rašė: „daugeliui postūmiu rimtai domėtis Bartu tapo prancūzų „friko“-neurotiko Leoso Caraxo žodžiai, kuris pareiškė, kad filmo „Pola X“ sukūrimą ypatingai įtakojo jo draugas Šarūnas Bartas. Žiūrint Barto filmus iš principo galima suvokti, kas yra autorinis europietiškas kinas pačiu sąžiningiausiu jo pavidalu. (...)“.

 

Festivalis vyks spalio 14 -18 dienomis.

 

Siūlome užsukti į festivalio svetainę, Š. Barto retrospektyvos pristatymą:

 

http://www.2morrowfest.ru/zavtra-iv/playbill/rshb/

 

Filmų "Koridorius", "Mūsų nedaug" kadrai.

Komentarai