Režisierius Arūnas Matelis Europos kultūros komisarės kvietimu – oficialus 64-ojo Tarptautinio Kanų kino festivalio svečias

"Nominum" inf.
2011 gegužės 14 d.

Šią savaitę prasidėjęs 64-asis Kanų kino festivalis tęsia svarbių  renginių maratoną. Būtent šio prestižinio festivalio metu  dvidešimtąjį gimtadienį švenčia svarbiausia paramos Europos kinui  programa – MEDIA. Per dvidešimtmetį MEDIA paramos dėka buvo sukurta gausybė įsimintinų kino filmų. Vien Kanų kino festivalyje per  pastaruosius 20 metų "Auksines palmės šakeles" yra laimėję daugiau  nei 10 filmų, kuriems buvo suteikta MEDIA programos parama. Ši   tradicija nesikeičia ir šiemet - Kanų kino festivalyje yra rodoma   net devyniolika filmų, sukurtų remiant MEDIA programai. Tarp rodomų  filmų yra naujieji Pedro Amodovar ("La piel que habito" - "The Skin I Live In"), Lars Von Trier ("Melancholia"), Aki Kaurismak i ("Le  Havre") filmai. Per visą savo gyvavimo laikotarpį MEDIA programa kinui skyrė 1.5 milijardų eurų ir šiuo metu yra viena rimčiausių  "žaidėjų" pasaulinėje kino rinkoje.

 

Dvidešimtmečio proga į MEDIA gimtadienio iškilmingą paminėjimą ir tam skirtus renginius Kanų kino festivalyje yra pakviesta ir dvidešimt iškiliausių Europos kino kūrėjų. Europos komisarės   švietimui ir kultūrai Androulla Vassiliou oficialaus kvietimo  sulaukė ir žinomas lietuvių kino režisierius Arūnas Matelis.  Darbotvarkėje numatyti tiek darbiniai "akis į akį" susitikimai,  diskusijos apie MEDIA programos ateitį, tiek tradiciniai Kanams "glamūriniai" ėjimai raudonu kilimu į iškilmingus renginius bei  konkursinių filmų premjeras.

Komentarai