Šventiniame Lietuvos kinematografininkų sąjungos vakare apdovanoti kritikė Rūta Oginskaitė, režisierius Audrius Stonys ir operatorius Jonas Tomaševičius

lfc.lt
2011 gruodžio 17 d.

Vakar Teatro, muzikos ir kino muziejuje įteikti 2011-ųjų Lietuvos kinematografininkų sąjungos (LKS) apdovanojimai.

Pagrindinį apdovanojimą žiuri komisijos pirmininkas Kornelijus Matuzevičius įteikė žinomai teatro ir kino kritikei, kino dokumentikos gerbėjai Rūtai Oginskaitei už knygą “Nuo pradžios pasaulio” (“Aidai”, 2010), atskleidžiančią įsimintiną lietuvių poetinės dokumentikos pradininko Roberto Verbos ir jo epochos portretą. 

LKS diplomas skirtas Audriui Stoniui už kartu su latvių ir gruzinų kinematografininkais sukurtą filmą “Raminas”, pasakojantį apie praeityje garsų gruzinų imtynininką Raminą Lomsadzę. Žiuri režisierių A. Stonį apdovanojo už kūrybinius ieškojimus ir profesinę meistrystę.

LKS prizai teikiami jau 13-ąjį kartą.

Šventės metu Teatro, muzikos ir kino muziejaus direktorė Regina Lopienė “Pėda, palikta Lietuvos kino istorijoje”, apdovanojo operatorių Joną Tomaševičių, nufilmavusį garsius lietuviškus filmus “Jausmai” (rež. A. Grikevičius ir A. Dausa), “Herkus Mantas” (rež. M. Giedrys), “Skrydis per Atlantą ” (rež. R. Vabalas), “Moteris ir keturi jos vyrai” (rež. A.Puipa) ir daug kitų.

Jonas Tomaševičius – jau trečias kūrėjas, apdovanotas simboline varine muziejaus pėda. Ankstesniais metais apdovanojimas buvo įteiktas operatoriui Jonui Griciui ir režisieriui, šiųmetinės Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui Arūnui Žebriūnui.

 

Nuotraukose - kritikė Rūta Oginskaitė su prizu (Martyno Ambrazo nuotr.); operatorius Jonas Tomaševičius (Juozo Matonio nuotr.) 

Komentarai